söndag 31 juli 2011

Hem ljuva hem

Nu drar vi hem till Sydafrika! Ja, jag och barnen i alla fall. Harald kommer efter om en vecka.

Ska bli skönt att komma hem till en vardag. Eilika längtar efter sina kompisar och sin fröken på dagis. Julius ska börja High School. Harald och jag ska skapa lite arbetsrutiner för Mosquit Invest och Solas Trading.

Och, ja, vi kommer hem till den Sydafrikanska vintern. Våren kommer inte riktigt än. Vi lär frysa men vi kommer säkert få mer sol än vi fått här den senaste veckan. Det är kallare nätter men på dagen när solen skiner är det varmt. Ute i alla fall! Solen går upp runt 07.30 och ner 18.30, men det går mot ljusare tider.

Cape Town here we come!

fredag 29 juli 2011

Kräftskiva

I kväll har vi haft årets "avskeds" Kräftskiva! Vi gjorde samma sak förra året. Avslutar vår sommar med kräftskiva hos mamma och pappa. Trevlig tradition!





Vi är så fina i våra hattar och haklappar!



Småkusinerna!


STORA kusinen och lilla kusinen busar i soffan!


We are in Volvo country!


Morfarn med sina två yngsta barnbarn.

torsdag 28 juli 2011

Falun

Vi kom hem från Falun i måndags eftermiddag. Vi körde direkt efter finalerna på söndagskvällen och kom till Motala strax efter 22. Vi sov över hos Haralds syster med familj och fortsatte mot Blekinge på måndag morgon. Sedan dess har det varit full fart. Jag och barnen flyger ju hem till Sydafrika på söndag så nu är det sista rycket. Här kommer nu i alla fall lite bilder från själva Falun. Vi hann med lite mer än att bara titta på simning.


Häftiga hus precis vid vattnet.



Tinnar, torn och rödmålade hus.



Vackra näckrosor.


En pytteliten kyrka som nu verkar vara restaurang.


På söndagen åkte vi till Falu Koppargruva. Det var rätt häftigt. Vi åkte aldrig ner i gruvan med dock på en liten tågresa runt själva hålet. Ser ni hoppbacken vid Lugnet i bakgrunden?!


I den här byggnaden var det museum. Och precis till vänster låg värdshuset där vi åt en mycket dyr men god lunch.


Bocken Kåre som enligt legenden hittade kopparfyndigheten någon gång på 700-talet!

Det stora hålet!

 
Efter gruvbesöket körde vi högst upp på berget till hopptornet. Skitväder hade vi men högt var det!


Man får INTE ha höjdskräck om man ska bli skidhoppare.


Badet från ovan.


Backen och Lugnets skidstadion.


Falun är en fin stad. Synd bara att vi inte hade något vidare väder!

fredag 22 juli 2011

Sum-Sim 2011

Här kommer nu lite bilder och en uppdatering från Sum-Sim i Falun. Sum-Sim är en stor, nationell simtävling för ungdomar i åldrarna 13-17 och som kvalat till tävlingen. I år har alltså Julius kvalat för första gången.

Vi kom i går (Julius i onsdags) men tyvärr fick Julius, av någon anledning, inte simma lagkappen som han trodde han skulle få simma igår. Alltså simmade han inte alls i går. Men vi var där och hejade på dom andra Täby Sim simmarna.


Simstadion ligger precis i anslutning till den nationella skidarenan med hoppbacken i bakgrunden. 


Efter försöken och innan kvällens finaler så passade Eilika på att bada i den lilla poolen. Harald tränade i den stora tävlingsbassängen.


Efter Eilika simmat så åkte hon och jag till hotellet och checkade in. Vi struntade i finalerna eftersom Julius inte simmade. Här avnjuter hon en av farmors medskickade yoghurtar, Vi hade en mysig eftermiddag med lite shopping och mys på rummet. Avslutade med sen middag tillsammans med Harald och Karin och Per (som varit snälla och låtit Julius på hos dom när han var i Täby).


I dag började försöken kl 9 och Julius simmade första passet. 200m bröst. Eilika assisterar Täby Sims hejarklack med sin lilla vuvuzela. En vuvuzela har Täby Sim fått av oss och den andra är Julius.


Mikael som varit Julius "storebrorsa" i några dagar. En av Eilikas favoriter.


 En mycket laddad Julius gör sig redo för att simma 200 br.



Färdigsimmad och INTE nöjd. Men Harald (som till skillnad från mig förstår sig på simning) tyckte han simmade bra.


Sen kom regnet. Först lite försiktigt och sedan med besked. Eilika myser med Ann-Catrine och Anders.



Tillbaka på sim stadion framåt kvällen. Ja, Harald åkte dit redan strax efter 14 för att själv simma och sedan titta. Eilika och jag tog det lugnt och kom lagom till Julius skulle simma. Eilika underhåller tjejerna.


En hel rad med Täby Sim tjejer och en liten i rosa.


Julius på in-march. En Dalkulla visar vägen.


Här laddas den för 4x200 m fritt.



Han sträcker ut så fint och simmade ett KANON lopp! Bästa tiden i laget och slog sitt pers med hästlängder.


En trött en pustar ut när dom andra tre i laget simmar sina sträckor.


Julius hejjar på sina lagkamrater!

Trots ett attans skit väder så har det varit en bra dag! Fortsättning följer. Vill ni kolla in mer om Sum-Sim 2011 och titta här. Och om man vill följa tävlingarna live så kolla här. Julius simmar inte i morgon men däremot på söndag igen.

torsdag 21 juli 2011

Nästa road trip

Nu har vi startat vår nästa road trip. Denna gången bär det av till Falun för att titta på Julius som ska simma Sum-Sim. Läs mer om Sum-Sim här. Vi startade resan i går morse när vi tog 8-färjan från Aspö. 

Vårt första stop var drygt 4 timmare senare; mamma/svärmor/farmor Asta i Lotorp utanför Finspång. Vi fick god lunch och kaffe när vi kom fram och sedan hade farmor planerat en liten utflykt. Vi började med att köra till kyrkogården för att "hälsa på" Haralds pappa som ligger begravd där. Eilika, som aldrig har träffat sin farfar tyckte det var jätte spännande. Hon klappade, kramade och pussade gravstenen.
  


Farfar fick även en liten dekoration och en kompis av Eilka. Så nu är han inte ensam!



Sedan fortsatte vi till Björke Vävstuga. Jätte mysigt ställe långt ute på landet. Ett väveri som gör fantastiskt vackra saker. Björke Vävstuga fick uppdraget att tillverka förlovningspresenten från alla landshövdingar till Kronprinsessan Viktoria och Daniel tex.




Visst ser det mysigt ut. Det blev inget shoppat dock. Har dukar så att det räcker och blir över.


Därefter körde vi tillbaka till Finspång och till slottet. Vi tog en skön promenad i slottsparken.






I det gamla orangeriet växer det vinstockar från 1800-talet!


Lite ont om vatten men några annorlunda stilleben såg vi.

Efter en rundtur med bil i Finspång åkte vi hem och åt en god middag. Efter middagen gick Harald, Eilika och jag en lång promenad. Sedan i säng hyfsat tidigt då vi gav oss av klockan sju i morse.

Fortsättning följer!