lördag 16 april 2011

Ditten och datten

Var har denna veckan tagit vägen? Minns knappt vad som har hänt. Kan det vara åldern?!

Jag har haft några tråkiga dagar på jobbet, som jag inte har börjat ännu. Därav har det varit tråkigt. Vill komma igång nu! Men det är lite kvar att fixas först. I fredags hade vi en dam här som skulle lära mig och Harald det nya ekonomisystemet. Det gick inte så bra. Det är millioner inställningar som vi måste fixa först märkte vi. Men några saker som Diana (en tjej som hjälpt oss lägga in lager, fakturor osv. i systemet) lagt in fick vi hjälp med att korrigera. Stackars Diana hade inte fått så bra hjälp från Helpdesken så några saker var felaktigt inlagt. Pastel, som ekonomisystemet heter, verkar ju tyvärr inte vara det enklaste och smidigaste systemet. Men det blir nog bra när det blir färdigt. Tacka vet jag Visma! I alla fall ska vi ta hit någon som kan ställa in allt så det mer eller mindre bara är att köra på. Börjar bli lite stressad, det är ju bara lite drygt 5 veckor tills jag ska åka till Sverige. Hade ju velat komma igång ordentligt innan dess.

Sen har vi haft Dampbusters här som kollat om det finns fukt på nedervåningen. Enl. dom hade vi MASSOR med fukt i en vägg och en del i några andra väggar. Hmmm.....kul! Not! Men dom ville vi skulle ta hit någon som gjorde en "leak detection". Han misstänkte nämligen en läcka i rören till badrummet där nere. Sagt och gjort. Men........"läcka-letar-gubben" hittade ingen läcka bakom väggen och enligt honom var det inte alls så fuktigt. Ok?! Han hittade däremot att duschgolven både i barnens badrum och där nere läcker. Alltså läge att renovera dom badrummen. Att det känns fuktigt och luktar fukt på nedervåningen kan dock bero på läckan vi hade på innergården för någon månad sedan. Det röret hade tydligen stått och läckt ett bra tag och det vattnet har då säkert runnit under huset och ner mot källarväggen. Vi gör inget än så länge och hoppas på att det torkar upp.

Idag var det Relay for Life på Julius skola. Dom som ville fick ställa upp med ett lag på fyra och springa stafett runt rugby fältet i två timmar. Dom som deltog hade fixat minst 3 sponsorer som fick bidra med en summa per varv. Behållningen kommer att gå till 2 olika välgörenhets projekt. Elever, lärare och föräldrar fick ställa upp. Julius skulle springa med tre klasskompisar. Men när allt började hade bara Julius kommit! Jävla skitungar! Men Julius körde på själv. Så stolt över honom! Varje varv är 300 m. Julius sprang 7 varv och sedan var han rätt trött. Satte sig för att vila. Tyckte så synd om honom! Men sedan kom i alla fall en av polarna; Leo. Då blev det fart på dom! Dom hade världens tempo killarna. Efter ett tag hoppade även Harald in och hjälpte till. Och guess what, dom kom trea totalt med 94 varv! Bra jobbat Julius, och Harald, och Leo!

Tyvärr verkar Lilla E blivit förkyld. Hon snorar och hostar lite. Får se hur hon mår i morgon och på måndag.

I kväll har jag skjutsat Julius till en fest på Stonehurst Mountain Estate. En fest för MASSOR med ungar i ett privat hem. Modig familj! Det är en fest som ordnas av en High School tjej som går på en annan skola än Julius men evenemanget ligger på Facebook så det är ungdomar från alla möjliga skolor som kommer. Julius är ju nu 15 år så han fick gå. Efter att vi läst inbjudan förstås. Det är en BYOB fest men på en estate så det kändes rätt ok. BYOB=Bring Your Own Booze. Vakterna i gaten var väl förberedda med kartor och extra personal. Det var kö in till estaten när jag skulle lämna Julius. Det var bara att follow that car. Men första bilen av typ 5-6 bilar körde fel så vi fick vända. Lite komiskt. Ska åka och hämta honom vid midnatt. Hoppas han har kul. Han skulle inte dit med någon speciell men många han känner skulle komma. Modigt av vår "lille" son.

Nej, nu blir det filmtime! Det blir Bröderna Karlsson tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar