måndag 11 april 2011

Vackra Kapstaden

I fredags tog jag med mig kameran när jag körde runt på mina små turneringar. Vi har nu bott här i 1 år och lite drygt 3 månader, och jag kan säga att jag fortfarande nästan tappar andan när jag tex. bara kör till Longbeach Mall för att handla. Det är så otroligt vackert!

När jag hämtat Julius så körde vi Boyes Drive hem men tyvärr stannade jag inte bilen för att fota där. En trulig tonåring (som inte ser det vackra) i bilen och rätt mycket trafik. Får bli en annan dag.

Håller ni inte med att det är helt "breathtaking"?!

Här kör jag ner från vår väg ner till Main Road. Svänger jag till höger kommer jag till Simonstown där Eilika går på dagis och kör jag åt vänster så kommer jag till resten av världen. Nästan i alla fall.

Ok, på väg till Longbeach Mall i Sunvalley för att handla. Alltså svängt vänster ner på Main Road. Glencairn Beach på höger sida och järnvägsspåret.

Svänger vänster och då har jag macken och vår närmaste butik, Kwik Spar, på höger sida. På Kwik Spar köper vi även el och "tankar" våra mobiler och här finns närmaste bankomat.Här finns även kinarestaurangen där Harald lagar mat (alltså hämtar ;)) och sprit butiken där vi kan handla öl och annat starkt. Och så har vi en liten järnhandel som har det mesta man kan akut behöva och en veterinär. Allt det nödvändigaste alltså!

På Glencairn Expressway med Atlanden och Longbeach, Noordhoek framför mig.

Longbeach och kör man runt berget så kommer man till Chapmans Peak. Sunvalley ligger nere i dalen.

Handlat och är på väg hem igen. Precis när man kommer över backkrönet på "lilla berget", som Eilika kallar det, så möts man av denna utsikt. Alltså False Bay och Holland Hottentot Mountains på andra sidan. Detta är hemma! Dom dagarna jag känner att nej, vi flyttar till Constantia så att vi slipper allt detta körande, så behöver jag bara närma mig hemma och så bestämmer jag mig för att vi stannar här! Denna utsikten har dom INTE i Constantia!

På väg för att hämta Julius i skolan. På väg ner för berget på Ou Kaapseweg. False Bay till höger.

Vänder man blicken något åt vänster ser man Cape Flats.

Och ännu mer åt vänster hela dalen med bla. Constantia, Tokai osv. Och så Taffelberget längst till vänster och Lions Head till höger.

Lämnat av Julius hemma och kör genom den pittoreska lilla staden Simonstown för att hämta Eilika på dagis.

Undrar om jag kommer sluta förundras över allt det vackra? Om jag kommer att bli "blind" och inte se det! Än så länge ser jag och jag vill oftast visa hela världen så otroligt vackert här är!

3 kommentarer:

  1. Det ser fantastiskt vackert ut och jag vill sa garna besoka Cape Town! Manga av vara grannar ar just fran Cape Town och alla berattar de om vackert landskap och gott vin!
    Visst ar det underbart nar omgivningen fyller en med lycka! Tyvarr kan inte en oken gora samma sak, oavsett hur glad man redan ar...:)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kan bara instämma! Det är otroligt vackra vyer du visar och jag ser verkligen fram emot att få se dem IRL till hösten.
    Kraam
    Barbara

    SvaraRadera
  3. Så vackert! Kul att få följa med på en åktur!

    SvaraRadera