onsdag 27 april 2011

Weskus

I dag har vi gjort en utflykt upp längst västkusten. Vi körde från ett regnigt Glencairn och kom till en solig och näst intill molnfri västkust.

Vi körde förbi Milnerton, Table View och igenom Bloubergstrand och Melbokstrand längs med Atlantkusten , norr om Kapstaden. Vi såg den klassiska vyn av Tafelberget från Bloubergstrand. Tyvärr blev det inget foto då det var rätt disigt och berget var inbäddat i moln. 

Vi fortsatte längs med väg R27 upp till Langebaan. Vi hittade ett ställe som såg häftigt ut där vi stannade för att äta lunch. Såg ut som ett skeppsbrott på stranden. Stället hette Die Strandloper men det blev ingen lunch där. Det visade sig att man helst skulle boka i förväg och att det skulle bjudas på braai (barbeque) som pågår i ca 3 timmar. Den tiden hade vi inte tänkt oss för en lunch och förbokat hade vi inte. Men vi sa att vi helt klart ska åka tillbaka dit och boka i förväg. Verkade verkligen häftigt! Vill du läsa mer om Die Strandloper så klicka här.  

Vi körde tillbaka till själva Lanngebaan och hittade en restaurang som passade oss bättre. Satt ute och njöt av solen och goda skaldjur. Efter den goda lunchen drog vi hemåt igen. Väl hemma så möttes vi åter av regn. Vi har verkligen haft en härlig dag! Kändes nästan som en vårdag i Sverige!


 Stranden utanför Die Strandloper.


Eilika och Harald på väg in till Die Strandloper.


Härligt vatten och fantastiskt solsken.


Utsikten från vårt bord på Driftwoods Restaurant.

 
Busiga EIlika.


Söta Eilika!


Lagunen där Langebaan ligger.


Verkar vara en oljehamn på andra sidan lagunen.


Vinter?! Tja, vattenskotrar och båtar fanns det gott om.


Bilden är inte från Langebaan utan här hemifrån. Mosquito sitter och njuter av utsikten.

2 kommentarer:

  1. Hej ramlade in här via en annan sida! Vilka härliga bilder! Säkert ett spännande liv att leva där! Jobbar ni där eller hur hamnade ni i sydafrika? Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. God kväll!
    Vill gärna ge er ett tips: Nästa gång ni åker till västkusten, så missa inte att köra quadbike lite ost om Lamberts Baai i öknen...helt underbart, skitkul och fantastiskt häftigt! Lite söder om Lamberts Baai ligger en liknande restaurant som The strandloper, men mera för icke turister. http://www.wheretostay.co.za/restaurants/muisbosskerm/ Jag har ätit där och hur annorlunda och gott som helst! Mycket poppis och måste bokas innan. Man bör dock ha en förare som enbart dricker lemonad, då man som sagt käkar,dricker och njuter i 3 timmar. Västkusten är underbar!!
    Mvh / Lars

    SvaraRadera