torsdag 21 juli 2011

Nästa road trip

Nu har vi startat vår nästa road trip. Denna gången bär det av till Falun för att titta på Julius som ska simma Sum-Sim. Läs mer om Sum-Sim här. Vi startade resan i går morse när vi tog 8-färjan från Aspö. 

Vårt första stop var drygt 4 timmare senare; mamma/svärmor/farmor Asta i Lotorp utanför Finspång. Vi fick god lunch och kaffe när vi kom fram och sedan hade farmor planerat en liten utflykt. Vi började med att köra till kyrkogården för att "hälsa på" Haralds pappa som ligger begravd där. Eilika, som aldrig har träffat sin farfar tyckte det var jätte spännande. Hon klappade, kramade och pussade gravstenen.
  


Farfar fick även en liten dekoration och en kompis av Eilka. Så nu är han inte ensam!



Sedan fortsatte vi till Björke Vävstuga. Jätte mysigt ställe långt ute på landet. Ett väveri som gör fantastiskt vackra saker. Björke Vävstuga fick uppdraget att tillverka förlovningspresenten från alla landshövdingar till Kronprinsessan Viktoria och Daniel tex.




Visst ser det mysigt ut. Det blev inget shoppat dock. Har dukar så att det räcker och blir över.


Därefter körde vi tillbaka till Finspång och till slottet. Vi tog en skön promenad i slottsparken.






I det gamla orangeriet växer det vinstockar från 1800-talet!


Lite ont om vatten men några annorlunda stilleben såg vi.

Efter en rundtur med bil i Finspång åkte vi hem och åt en god middag. Efter middagen gick Harald, Eilika och jag en lång promenad. Sedan i säng hyfsat tidigt då vi gav oss av klockan sju i morse.

Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar