måndag 26 september 2011

Utsikt, strand, valar, lunch och shopping

Idag har vi haft ÄNNU en mysig och härlig dag! Trots lite skallebang! Tog det lite lugnt på förmiddagen. Ja, Barbara i alla fall. Jag for runt och plockade undan efter helgen och sorterade tvätt. Men sen gav vi oss av igen.

Vi började med att köra Boyes Drive till Muizenberg. Vi stannade högst upp på Boyes Drive och njöt av den fantastiska utsikten.


Sådana här skyltar ser man lite här och var i vårt närområde. Som ni redan vet så har vi ju Sydkaparna på nära håll i hela False Bay. En Sydkapare kan bli 17 meter lång och väger lika mycket som 40 elefanter!


Muizenbergs strand.


Turisten!


Uppe på Boyes Drive sitter dagligen en Shark Spotter. Han/hon spanar efter hajar och rapporterar ner till Muizenberg strand om det skulle vara någon i sikte. Sämre jobb kan man ju ha! Muizenberg är ett väldigt populärt surf ställe så det är alltid mycket folk i vattnet.


Sedan körde vi vidare ner till Muizenberg beach där vi tog en promenad och samlade på oss lite snäckor.


Mycket strand!


Dom fina badhytterna på stranden. Populärt vykorts motiv.


Informationsskylt och hajvarningsflaggorna. Oftast är det svart flagg vilket betyder att det är dålig sikt.


På vägen mot Kalk Bay fick jag syn på några valar så vi parkerade bilen och gick ner till Danger Beach i
St James. Vi satt en bra stund och tittade på dessa fantastiska giganter. Det var två eller kanske tre valar. Lite svårt att se vart dom börjar och slutar.



Simonstown längst bort.



Efter valskådningen körde vi till Kalk Bay. Där åt vi en FANTASTISK lunch på Olympia Café. Pasta med skaldjur. Mums så gott det var. Sedan gick vi och tittade lite i dom mysiga butikerna. Hann inte med så många som vi önskat eftersom det var dags att handla lite mat och åka och hämta Eilika.

Vädret har varit skönt även idag om än dock lite molnigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar