måndag 5 december 2011

Eilika 6 år

Idag fyller vår prinsessa 6 år! Och det är en stor dag! Hon har påmint alla i sin omgivning om denna stora dag senaste veckan! Och vi har firat därefter!


Vi började med att sjunga och lämna paket kl 06.30 i morse. Här är hon djupt koncentrerad med att öppna paket.


Presentbordet fylldes snabbt! Hon fick presenter från farmor, mormor och morfar, gamlafarmor, storebror och mamma och pappa förstås. Många fina paket!


Jag lyckades stjäla en bild på 6-åringen i morgonsolen. Skönt att fylla år på sommaren! På kanppen som sitter på klänningen står det "I am 6!". Bara så att ingen missar!


På dagis blev hon firad med krona, att sitta på en stol på bordet, sånger och teckningar från alla kompisar. Man kan ju inte låta bli att vicka på den där tanden, som i princip knappt sitter fast längre, fast man är födelsedags prinsessa.




Vi bjöd på isglass och alla fick varsin burk såpbubblor. Båda mycket uppskattat av kompisarna. Eilika tycker ju inte speciellt mycket om tårta så det passar bättre med glass. Och mamman tycker dom sydafrikanska "partypacks" är mindre trevliga. Massor med sött godis varje gång en unge fyller år. Nej tack! Såpbubblor är bättre. När jag åkt hem igen från dagis så hade dom tittat på teater. Det var en teatergrupp som var på besök. Vilken tur för födelsedagsbarnet!
 

På eftermiddagen kom grandpa Kinglsey och grandma Sally in och gratulerade med paket. Lycka! Sen fikade vi med jordgubbar  på altanen.


Eilika fick välja vad hon ville ha till middag och hon valde att gå ut att äta. Hon ville äta -"Där vi firade farmor och mamma när dom fyllde år" och det var på Harbour House i Kalk Bay. En fin restaurang med fantastisk utsikt och vita dukar. Hon vet vad hon vill den lilla damen!



Som sagt utsikten är det inget fel på. Man sitter precis på klipporna!


Födelsedagståget hade jag tagit med och rosen fick av personalen på restaurangen. Hon år smarrig fisk, pommes frites och rostade grönsaker.


Efterrätten var så här fin! Sorbet vilket verkligen föll damen i smaken.

Sedan har hon blivit grattad av mormor och morfar och moster Barbara på Skype. Och massor med grattis via mammas och pappas Facebook.

Nu sover 6-åringen gott i sin säng! Ett grattis vill Eilika skicka till Noah och Axel som också fyller 6 år idag!

2 kommentarer:

  1. Åh, då är hon lika gammal som mina tvillingar, de fyllde 6 år i Juli, dvs också på sommaren ;) Det ser ut att ha varit en jättefin födelsedag! Mvh Anette Fourmum

    SvaraRadera
  2. Ett stort (lite för sent) GRATTIS till Eilika! Tänkt att du blivit 6 år nu och tappat dina första tänder!
    Här hemma får vi inte ens fira födelsedagarna på jobbet med glass, inget extra socker får vi ha på förskolan längre.
    Hoppas att du har det toppen och att du får en toppen jul! Kram från din gamla fröken Lena

    SvaraRadera