torsdag 1 december 2011

Vår lilla trädgård

Det växer så det knakar i vår lilla trädgård! Vi har allsköns örter, två jordgubbsplantor, ärtor, rabarber, tomater och lite morötter. 

Vi skulle haft mer morötter om det inte hade varit för den värsta "ohyran" vi har. Vår värsta "ohyra" är alltså Mosquito (katten)! Han tycker det är såååå bekvämt att ha en toalett precis utanför dörren. En riktigt stor och fin kattlåda. Och dekorerad till och med! Han krafsar alltså upp fröna. Han har även begravt jordgubbsplantorna ett antal gånger. Jag försöker med att lägga ut massa stenar mellan odlingarna men han lyckas alltid hitta ett hål. Snart får jag väl stenlägga helt och bara ha små hål för grödorna. Det är ju inte så att det är ont om ställen att gå på toa på för en katt. Han har MASSOR med alternativ, men trädgårdslandet är visst bäst.

Så det blir nog rabarberpaj på julbordet och förhoppningsvis någon tomat från egen skörd. Kanske även morötter om inte Eilika har ätit upp dom innan dess. Dom är inte riktigt färdiga ännu men snart så.


Vita stenar mot kattohyra!


Örter och ärtor!


Tomater. Det är Heinz tomater och så har vi några körsbärstomater också. Men dom ligger lite efter då jag planterade dom senare.


Och våra morötter!

2 kommentarer:

  1. Det är väl lättgrävt där förstås, efter att matte luckrat.
    Plantera vinruta, det har jag hört håller katter borta.
    Kram från Istanbul

    SvaraRadera
  2. Vilka fina rabatter/odlingar ni har :)Vad är det för speciella stenar mot kattohyra?

    SvaraRadera