onsdag 25 januari 2012

Nyheter om barnen

Som vanligt så är det mycket som händer runt Eilika men inte lika mycket runt Julius. I alla fall inte som jag som mamma vet om ;)

Det går fortfarande jätte bra för Eilika i skolan och hon verkar trivas. Inga riktiga kompisar ännu. Tyr sig mest till dom äldre barnen som hjälper till på rasterna. Hon är ju VÄLDIGT kramig vår lilla tjej så jag misstänker att hon skrämmer bort sina jämngamla klasskamrater som inte kan värja sig från hennes kram attacker. Vi har pratat om det och det löser sig säkert.

Hon har simmning under skoltid på måndagar och förra tisdagen när hon badade i vår pool efter skolan så kunde hon helt plötsligt simma! Det snackar jag bra simskola! En 40 minuter session och hon kan simma.Hon har flutit och tagit sig runt i hela poolen utan några problem denna sommaren men inte tagit riktiga simtag. Men nu kan hon simma frisim!

Hon har även valt simmning som after school activity så nu simtränar hon faktiskt två gånger på måndagar! Lite tokigt att det infaller på samma dag men hon tycker det är roligt och det fortgår ju bara nu när det är sommar. Och ska man bli lika duktig som pappa och storebror så gäller det att ligga i!

I morgon ska hon även börja med dans efter skolan. Det ska bli spännande! Hon ville gärna gå på ballett men det var för sent på dagen så det skippade mamman. Modern dans direkt efter skolan passar bättre och blir säkert minst lika bra. Köpte dansdräkt och liten kjol till henne igår.

Eilika får ju även lära sig afrikaans i skolan så i måndags kväll kom hon hem och sjöng en hel liten sång på afrikaans och kunde återberätta vad den handlar om. Häftigt! Hon kommer säkert bli tre språkig. Vill du läsa mer om språket afrikaans så klicka här.

Det var Lilla E det! Nu till Julius! Han började skolan förra veckan efter ett låååångt sommar- och jullov. Det går lite sakta nu i början med lite läxor men det är ju bra. Det börjar bli dags för herrn att lägga i en lite högre växel när det gäller skolarbetet nu. I augusti börjar han 10:an och ska han komma in på ett bra universitet så gäller det att ligga i. Men det ska nog gå bra! Vi har en mycket smart kille som kan, bara han vill! Han har det ju egentligen rätt lätt för sig att lära men är lite väl lat. Framförallt behöver han göra sina läxor lite bättre. Han får nämligen även alla sina läxor betygsatta. Det är ingen lätt skola han går på. Det kräver sin man!

När det gäller simmningen så händer det däremot en  hel del! Julius har efter nyåret bytt tränare och simklubb. Ja, simklubbsbytet blir inte officiellt förrän efter SA Champs som han simmar i slutet av februari. Han kom ju inte överens med sin förra tränare och simmade med Harald som tränare (med hjälp av Therese Alshammars tränare Johan Wallberg som skrev passen) i slutet av förra året. Men nu har han då börjat simma med Cape Dolphins och trivs jätte bra. Dom är ett stort gäng som tränar och tränaren är bra. Han har nu ökat på sin tränings frekvens till 8 ggr i veckan så nu kommer det säkert hända saker! Det är totalt 6 ungdomar som gått över från Julius gamla klubb och tränare till Cape Dolphins. Den förra tränaren har nu bara en simmare kvar. Det är alltså inte bara Julius som inte var nöjd!

Så som mamma så tycker jag det känns som en spännande och utvecklande tid fram till vinterlovet och den svenska sommaren för Julius!

.

2 kommentarer:

  1. Hej i Sydafrika.
    Så roligt att jag kommer åt kommentars fältet, det har inte gått de senaste gångerna när jag skulle svarat på Invasionen, hoppas det löst sig nu. När jag bodde i Liberia så hade vi myror i underklädernas resår!!
    Du har en fått en UTMANING att hämta hos mig!
    Hälsningar Yvonné

    SvaraRadera
  2. Följt din blogg ett tag nu och tycker det är jätte spännande, särskilt med tanken på att jag har tankar på att flytta ner nästa år för att plugga på universitet där.


    Tänkte bara höra lite med dig hur du tycker det är att bo i Sydafrika, antar att det skiljer sig rätt enormt jämfört med Sverige.... och vad kostar det egentligen att leva där?

    SvaraRadera