torsdag 12 april 2012

Awsome

....som en sydafrikansk pilot uttryckte sig när han var på F17 i Kallinge för att flyga JAS 39 Gripen i storövningen Lion Effort. Mamma skickar mig lite tidningsurklipp då och då. Det mesta om Sydafrika i svensk press. Detta var från BLT den 30/3. Brevet kom från mamma idag. Tack mamma! Och by the way BLT hade lagt till en liten fotnot där det stod "Awsome betyder, häftig, super, enormt på svenska"

Ja, vi har det också awsome! Fast vi flyger inga JAS. Men vi har haft ett riktigt awsome väder idag! Påskens regn och kyla är som bortblåst. Ja, det blåste bort totalt igår när sydost vinden brassade på. Så idag har vi haft strålande sol och närmare +30C! På andra sidan bergen i dalen var det+33C när jag skjutsade Julius till simningen. Och nu har vi fortfarande +20C trots att det är becksvart ute sedan en halvtimma! Klockan är nu strax efter 19.00.

Vädret skall vara detsamma i morgon men på lördag kan det komma lite regn för att sedan bli vackert och härligt nästa vecka igen! Vilken härlig start på hösten!

Däremot har det varit kallt uppe i bergen. Kallare än vanligt så här års. Det ha kommit lite snö uppe på Ceres bergen och det är ovanligt tidigt. Dom spår en kall och regnig vinter. Vilket alla gläds åt för då fylls vattenmagasinen på ordentligt. Det har varit lite si och så med det om två senaste vintrarna. Typiskt när jag bara ska vara i Sverige i 5 veckor i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar