torsdag 27 oktober 2016

Förra helgen

Uppdatering från förra helgen......bättre sent än aldrig! Eller?!



Torsdag eftermiddag och gänget sitter på skoltrappan och väntar på att bli hämtade av sina föräldrar.



I lördags morse regnade det! Rejält!
 

Istället för promenad i regnet på morgonen så fick matte vara lite kreativ. Frukost serverat på diverse olika sätt! 
 

En del utspritt över golvet! Caesar tyckte det var rysligt spännande men smaka ville han inte!
 

En del serverat under några, inte alla, tennisbollar i en muffinsplåt. 
 

Och det sista serverat i 2 Kongs "förseglade" med leverpastej!

Det tog i alla fall några minuter längre än vanligt för Idefix att äta sin frukost och han fick använda hjärnan lite mer. Men han fick sin morgonpromenad lite senare, när det slutat regna.

Harald åkte till golfbanan på morgonen men kom hem igen. Han hade inte lust att sitta där och vänta på att det skulle sluta regna, för att sedan bara kunna spela 9 hål.

På lördag kväll mellan 17-19 var Eilika bjuden på kalas. Kalaset hölls på lek-och klätterstället BeUp Park i Pinelands. Harald bjöd på tidigt middag så att vi skulle hinna dit i tid. Det tar nämligen ca 45 minuter att köra från där vi bor. Av förklarliga skäl stannade jag kvar under kalaset. Satt uppe på fiket och kunde då fota min lilla Fröken Försiktig. Eilika är inte den sportiga och våghalsiga typen. Hennes koordination är inte den bästa, vilket inte är så konstigt när man ser till hennes längd (längst i hela lågstadiet!), och inte starkast i världen. Men på detta klätterställe så utmanade hon faktiskt sig själv! Hon fick lite extra mod av att jag var där och tittade på henne och gav henne tummen upp med jämna mellanrum. 

Först var dom alla i en stor "bur" gjort av nät. Där skulle man balansera runt och hänga, klänga och gunga i diverse hinder och gungor. Nej det var INGET för Lilla E! Hon tog sig med stor möda ut därifrån relativt snabbt.


Hon håller i sig krampaktigt!

Ja, ansiktsuttrycket talar för sig själv!
 

Men hon skrattade åt sig själv! Dom andra dom for runt som apor!
 


Springa och studsa på studsmattorna däremot var KUL!
 

 Övertalad av kompisarna och tummen upp från mamma fick hon hjälp av personalen att få på sele och livlina. Dags för klättervägg!




Jodå! Hon GJORDE det! Men det tog en hel del övertalning från personalen att få henne släppa taget och åka ner i livlinan igen!
 



Men hon vågade sig på flera av väggarna och hon blev modigare och modigare!
 


Även denna läskiga hinderbana gav hon sig på. Om än inte hela vägen upp! Det hade jag aldrig vågat! Nu killar det under fotsulorna på mamma/mormor när hon läser det här! Eller hur mamma?
 

Cool klättervägg där hon klättrade tillsammans med Aubrey, som hade en ryslig fart!

Trött och nöjd kom vi hem till vin, Cola, tyska charketuier, ost och kex, som Harald dukat fram framför TV:n. 

På söndag eftermiddag hade vi Helen och Dave här på braai. Det var väldigt längesedan! Grillade laxfileér, kycklingklubbor och tysk korv. Sallad till det. Mycket trevligt!


Innan gästerna kom så var jag och handlade. Såg dessa två genom Eilikas fönster när jag gick ut till bilen. Harald leker på golvet med sin dotter! Världens bästa pappa!

I måndags flög Harald till Sverige (igen!) och kommer inte hem förrän 2 1/2 veckor senare. Så nu kör jag bil! Minst 2 timmar varje dag i bilen. Dryga 30 minuter till skolan, 30 minuter hem igen, 30 minuter till skolan och 30 minuter hem igen. Samt en del andra små "utflykter"! Men det går!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar