söndag 9 oktober 2016

Namibia-del 1

Vi har varit på semester, därav saknaden av blogginlägg. Eiika har haft vårlov och vi passade på att resa till Namibia. Resmålet har legat på vår bucket list några år nu så det var hög tid. 

Vi har haft en jätte bra resa! Namibia var precis så häftigt och annorlunda som vi trott. Så olikt Sydafrika på många sätt. Namibia är ju ett stort land till ytan (nästan dubbelt så stort som Sverige) men har en befolkning på bara knappt 2,3 miljoner människor. Stor delar av Namibia är öken och det har vi fått uppleva. 

Den svarta befolkningen i Namibia känns inte som om dom är lika fattiga som i Sydafrika och dom verkar ha en helt annan arbetsmoral än här. Kriminaliteten är inte heller så hög i Namibia som här och det är betydligt mer rent och städat, även i kåkstäderna. Kåkstäderna består oftast av små hus och inte skjul som här. 

Det enda vi, bortskämda som vi är från Sydafrika, har klagat på var maten. Inte någon höjdare faktiskt. Men vi har inte svultit och några goda mål mat har vi fått. Min hemlagade mat står efter den senaste veckan mycket högt i kurs :)

Vi flög från Cape Town International Airport till Hosea Kutako International Airport i Windhoek i måndags förmiddag. En flygtid på knappt 2 timmar.

Första natten stannade vi i Windhoek, som är huvudstaden. En liten stad som inte alls känns som någon pulserande huvudstad. Fast det bor ju bara 323000 pers där så det kanske inte är så konstigt! 


 Utsikt från vårt hotellrum.


Vi bodde på Hilton med fantastik utsikt över Windhoek från deras rooftop bar och pool.
 

Det byggs som attan i Windhoek! Den coola byggnaden till höger i bild är Högsta Domstolen.
 

Staden är omringad av berg och öken. Varmt och mycket torr luft.
 

Baren på Hiltons tak! 

Efter vi checkat in och  kollat in taket så gick vi ut en sväng. Som sagt var, det var VARMT! Vi svettades rejält och det killade i näsan av den torra luften.



 Jakaranda träden blommade i huvudstaden.

Vi köpte lite läsk, vatten, öl, frukt och chips på väg tillbaka till hotellet. Och tur var väl det. Mer om det får ni inte reda på i nästa inlägg! Efter promenaden och påfyllnad av vätska gick vi upp till taket igen. Det skulle badas. Ja Harald och Eilika alltså. Inte jag! Jag googlade restauranger i stället.



Ganska cool pool faktiskt!

Efter poolbad och uppfräschning så tog vi en taxi till Joe´s Beerhouse. Ett måste i Windhoek tydligen. Harald hade varit där en gång tidigare vid en något för lång och oplanerad mellanlandning. Coolt ställe och maten hyfsad. Mycket tysk mat på menyn och vilt. Vi åt kött från oryx, springbook och kudu. Springbook var godast! 

Massor med pryttlar och skyltar överallt i restaurangen. Man kunde sitta ute eller inne. Inne inrett som en tysk bierstube, typ.




Eilika´s första dab under resan. Ni kommer få se flera!


En av alla roliga skyltar.
 
 

Det är inte månen som lyser över Windhoek by night, utan en Jägermeister skylt!

Nästa inlägg handlar om vår strapatsrika biltur från Windhoek till Swakopmund. Kommer snart på en skärm nära dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar