lördag 16 januari 2010

Fixa, fixa, fixa

Har haft ett par fixar dagar nu.

Städerska är ordnad! Tack, M! Hon kommer på måndag och hon ska får provstäda några gånger. Tänkte att hon skulle komma kl 9-15 3 dagar i veckan. Vi har ju ett rätt stort hus. Det tar ca 1½ timma att bara dammsuga och torka golven på övervåningen. E är tydligen 30 år och bor i en av kåkstäderna i närheten. Hon har två barn som bor med hennes mamma i Eastern Cape. Min bloggkompis M har rekomenderat henne. Vi provar och ser!

Tvättmaskinen är igång igen! Efter 1 vecka utan tvättmaskin är det rätt skönt kan jag säga. Men det var inte en tvättmaskinsreparatör som behövdes utan en rörmokare. Stopp i ett rör. Han fixade även den rinnande toaletten i vårt badrum. På en lördag! Inne på 4 maskinen redan. Torkar snabbt som tusan ute i solen och vinden.

Idag har vi även en trädgårdfirma på plats som klippt häcken, gräsmattan, tagit bort en del gamla fula buskar och annat skräp vi inte vill ha. Flyttat en jätte bouganvilla, rensat mellan plattorna, fyllt på med jord i våra stora krukor och sopat. Blir så fint! Nu kan jag botanisera i handelsträdgården och se vad vi ska stoppa i krukorna och dom andra tomma hålen. Spännande!

Barnen trivs fortfarande super bra i skolan! Julius har redan en hel radda med nya kompisar på Facebook och är så nöjd med att gå till skolan. Eilika pratar fortfarande svenska naturligtvis med sin fröken men det verkar hon inte bry sig så mycket om. Nöjd och glad!

Harald jobbar på för fullt med våra företag hemma i Sverige och Polen samtidigt som han fightas med larmbolag och banker. Inte så lätt att få allt att funka men det går sakta framåt.

Skönt med lite helg faktiskt. Vi sitter alla 5 (inkl. katten) i "family room" och skriver på våra datorer, leker och slumrar. Family room är vårt allrum där vi äter och umgås. Rummet har en fantastisk utsikt över havet och Simonstown. Men snart är trädgårdskillarna klara och då blir det nog lite pool och sola. Och ikväll ska vi gå ut och äta någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar