söndag 17 januari 2010

HAJAR

Idag gjorde vi en utflykt till Hout Bay. Körde via Chapmans Peak som är en otroligt vacker väg. Man måste betala vägtull på R28 (SEK28) men det är det absolut värt. Sedan åt vi lunch på en av våra favorit restauranger. Fishermans Basket blev det. Eller rättare sagt två. Det är två gigantiska fat med hur mycket skaldjur som helst (inkl. hummer). ris och vitlökssås. Såååå gott!

Efter lunchen tog vi en låång promenad längs beachen. Eilika ramlade naturligtvis och blötte ner både klänning och trosor. Så det blev en lite nakenfis som fick åka hem. Barnen ville naturligtvis bada men vi hade inte en tanke på att ta med oss badkläder. Bestämde oss för att gå ner till vår strand en stund när vi kom hem.

När vi vid 15-tiden körde förbi vår strand i Glencairn så var det fullt med bilar och människor som stod och tittade och pekade ut i vattnet. Vi såg inte vad som var så spännande men något var det ju helt klart. Vi körde hemåt och orkade inte gå till stranden utan nöjde oss med poolen.

Har nu fått reda på att det har synts 2 (!!!!!) vitahajar vid Glencairn beach idag på eftermiddagen! Iiiiiiii!!!!!!

I tisdags var det en hajattak i Fish Hoek (nästa stad efter oss). En 39 årig turist från Zimbabwe blev uppäten, endast 50 m från stranden och i 2 m djupt vatten! Detta är inte vanligt alls men inte mindre läskigt för det! Senaste attaken var 2007 och senast någon blev uppäten var 2004.

Vi håller oss nog till poolen närmaste tiden!

1 kommentar:

  1. Jag satt på en veranda i Heldervue med ett glas rödvin och tittade ut över False Bay när detta hemska hände.
    http://www.fishhoek.com/sharks.htmL
    Simma lugnt, men inte för långt ut bara!
    Mvh/Lars

    SvaraRadera