tisdag 26 januari 2010

Kartonger, kartonger, kartonger

Jaha, då var vi där igen! HELA huset fullt med kartonger. Igår kom då vår efterlängtade "stora låda"! Ca 9.30 stod den gigantiska trailerbilen utanför på gatan och jag fick kolla att det var rött försegling på containern innan dom bröd den med en gigantisk bultsax. Sedan vällde det in lådor och paket i en hiskelig fart.

En kille satt och bockade av varje kolli efter vår inventarielista i samband med att det lastades ur. Sedan var det 4-5 killar som bar och en tjej som var inne och började packa ut lådorna. Inte lätt att dirigera alla dessa mmänniskor med det gick hyfsat. Efter ett tag hade vi fått in massor med saker i köksskåpen redan (inte nödvändigtvis på rätt ställe) och möbler packades upp. Eunice (vår städerska) hjälpte till.

Runt halv fyra var alla möbler färdigmonterade och stod på sin plats och en hel del kartonger uppackade. Men då sa jag att vi var nöjda för det kändes helt hopplöst att ha folk packa upp massa saker som jag inte riktigt vet var jag ska ha ännu. Dom åkte och kommer tillbaka och hämtar tomkartonger när det är dags.

Båda barnen var överlyckliga. Eilika drog fram leksaker på golvet snabbare än jag hade packat upp dom i hyllorna. Julius stannade hemma från sin simträning och packade upp i sitt rum. Han var så nöjd.

Vi stupade i säng framåt kvällen och har alla sovit så otroligt gott. I våra egna sköna sängar. Eilika sov t.o.m i sin säng hela natten!

Idag blir det packa upp och organisera som gäller. Lite tufft att vi inte har ett färdigt kontor ännu. Vi har ju faktiskt 3 kontor som nu ska få plats i en stor möblerbar hall. Men det kommer ett företag och tittar på balkongen idag för att sedan förhoppningsvis kunna lämna ett förslag och pris på att glasa in den. Det blir ett fantastiskt kontor!

4 kommentarer:

  1. Å, vad lyxigt att ni har fått alla era saker!! =) Förstår att det måste kännas helt fantastiskt härligt att sova i era egna sängar!!
    *Avis* =)
    /Lindah

    SvaraRadera
  2. Ja, det var verkligen som julafton när ens grejer kom från Sverige. Mest hade vi leksaker till vår dotter, det är viktigt att barnen får känna sig hemma.

    Jag gillar bilderna på er katt, den är enorm! Vi fick tyvärr lämna våra katter hemma, det blev för dyrt att ta med dem båda. Men vi saknar dem och undrar om ni inte gjorde rätt som tog med katten även om resan gjorde honom lite medtagen!

    Lycka till med allt! Med hälsningar från ännu en expat-familj i Centurion!

    Vänligen/ Jennie Wincent

    SvaraRadera
  3. Hej Gabriella!
    Har du möjlighet att lägga in bilder, vore det trevligt....
    Skulle bland annat vara trevligt att se surfingen i vågorna...
    En förvandling från "lönnfet" till muskelknutte på Harald vore också något att följa...he he
    Ha det så gott...
    Här är det kallt och snökaos på väg ons-tors

    Hälsningar Jari

    SvaraRadera
  4. Hej. Vi är en familj som flyttade till Centurion i September. Vi känner igen glädjen av att få sina grejer. Det var som julafton. Vi hade mest med grejer och leksaker till dottern eftersom vi ansåg det var viktigast att hon skulle känna sig hemma.

    Jag gillar bilderna på katten, den ser enorm ut. Vi lämnade två katter hemma för det blev för dyrt att ta med dem. Men jag tycker det var rätt beslut av er att ta med katten, även om den blev lite medtagen.

    Lycka till med allt!
    Vänligen/ Jennie Wincent, ännu en expatfru i Centurion

    SvaraRadera