söndag 14 februari 2010

Middagsgäster och Camps Bay

I går kväll hade vi våra första middagsgäster sedan vi flyttade hit! Familjen West, som bor i Simonstown ett år, gav oss den stora äran.

Vi började redan strax efter fyra med husesyn och Mojitos och snacks vid poolen medans barnen badade. Sedan drog vi oss upp till uteplatsen mot berget och satte igång grillen. Åt grillad oxfilé, pasta med pesto, sallad och massa gott rött vin ute vid grillen. Mycket trevlig kväll!

Framåt midnatt började barnen vissna något och vi sa adjö till våra vänner. Så härligt att sitta ute och äta och umgås den 13 februari!

Idag har Harald, Eilika och jag varit i Camps Bay för att tjuvkika lite på en ev. lokal för ett Waynes Coffee. Vid tog caben och körde via Chapmans Peak. Så VACKERT! Eilka var så cool med solbrillor och kepa i baksätet!

Camps Bay var mycket livligt och mycket folk. Vädret var ju super idag. Varmt och knappt någon vind. Betalade R30 och parkerade på en fortbollsplan mitt i Camps Bay. Hittade den ev. lokalen och såg snart att det var fel läge. En trappa upp och inklämd mellab tre restauranger. Näpp!

Åt lunch på restaurangen precis bredvid. Tjusigt ställe men maten var inte så mycket att hurra för. Vi tog en skaldjurstallrik för två personer som kostade R750. Det är ju ändå Alla Hjärtans dag så vi tyckte det skulle passa. Musslorna smakade knappt något och var inbäddade i bechamel sås utan smak, jätte räkorna var för hårt grillade och utan några som helst kryddor och hummern var mjölig och smakade rent ut sagt skit. Tråkigt! Ja, ja utsikten var fin och det var härligt att sitta och titta på allt liv och rötrelse. Camps Bay är nästan som Rivieran. Samma stuk!

Gick sedan ett varv men körde sedan tillbaka hem till Julius. Han ville inte följa med utan stannade hemma och myste med katen istället.

Ett ddopp i poolen och sedan en enkel middag. Nu tittar killarna p James Bond och Eilika har just somnat. Jag ska tömma maskin nr två med disk och ladda nästa. Alla glasen som ska handdiskas efter gårdagens party får Eunice ta i morgon.

1 kommentar:

  1. Tiden går fort...För ett år sedan var vi på Dixes och åt en "Alla hjärtansdag-middag" och någon dag senare grillade vi...sen åkte vi hem...
    Fåglarna känner vi igen...de kom samma tider varje dag förra året också.
    Hur går det med Haralds träning?
    Här är det snö o kallt och man får helt enkelt acceptera det...
    Längtar tillbaka till Sydafrika....men som tröst ska Helena och jag åka till Nice i april, maj :-)
    Ha det gott...Jari

    SvaraRadera