tisdag 19 juni 2012

Stop i Tyskland

På vägen till Sverige gjorde vi ett stop i Tyskland. Närmare bestämt i Flensburg. Haralds moster Beate firade sin 70-års dag och hade valt just förra helgen för sin släktfest så att vi skulle kunna vara med. Så när vi landade i Köpenhamn så fortsatte vi med bil genom Danmark till Flensburg.

Vi kom först av Haralds syskon på fredag kvällen, sen ramlade dom in en efter en med familjer. Haralds mamma var redan på plats. Vi fick farmors super goda blomkålssoppa och Beates köttfärspaj när vi kom. Och Flensburger Pils förstås! Vi var rätt trötta alla fyra så att det blev en rätt tidigt kväll. Harald hade firat sin sista kväll i Riccione med sina sydafrikanska simmarkompisar rätt så rejält så även han var trött.

Hanni och Beate hade fixat så fiffigt så att det stod tre husvagnar uppställda bakom huset. Dom bor alltså på en gård långt ute på landet. Så Harald, Eilika och jag fick en husvagn, Julius och kusinerna Max och Thure en och Haralds kusin med fru och dotter den tredje. Sen kom Haralds bror Claus med sin stora husvagn och parkerade bredvid oss. Camping Jardelund hade öppnat sina portar. Nu är Harald och jag INGA husvagns människor och vi har inte blivit övertygade efter helgen. På fredag natten så ösregnade det och åskade och blixtrade. Lät som vi sov under ett plasttak på en uteplats. Och det är SÅ trångt! Men det gick bra! Skönt att bara kunna gå och lägga sig, utan att behöva köra till något hotell eller liknande.

Lördag var det festdag! Men vi började med att åka in till Citti Grossmarkt för att handla lite och äta frukost. Mackor med råbiff och hackad lök! Yummy! Sen hem och svida om i den rymliga husvagnen!
Klockan 11.30 ramlade alla gäster in!


Eilika med Haralds kusinbarn Anna. Dom lekte precis HELA tiden. Eilika pratade engelska och Anna tyska men det verkade inte vara några problem.


Haralds kusin Moni (mamma till Anna) och hennes brosdotter Johanna.


Nej, jag ska inte rabbla alla namnen, men i mitten Haralds bror Claus.


Mingel utanför festlokalen. Dom har gjort i ordning den gamla ladan där kalvarna förut bodde till festlokal. Super fint och praktiskt! Har man fest i Tyskland så har man FEST!


Kussarna Max och Julle. Max är mästare på att göra grimaser när man ska fota!


Beate hälsade välkomna och presenterade alla gästerna och hur vi var besläktade. Närmare 70 stycken. Verkligen roligt!


Julius leker med sitt kusinbarn Caeila.


Haralds syster Elke höll ett jätte fint tal! Hon berättade om alla somrar då barnen Kruger varit i Jardelund hos Hanni och Beate. Beate fällde fler än en tår. MYCKET uppskattat tal.



Ett helt gäng tyskar spelar kubb. Det var populärt!


Så här kul var det!




Svenja och Alice drog några låtar på gitarren.


Morfar Claus vaktar Caeila när hon gungar. Mamma Sarah kommer för att byta av. Eller?


Vi sitter och lyssnar på sång och gitarrspel.


Bulle i ugnen!



Även Joachim spelade och sjöng.


Harald med kusin.





Harald och jag fick en guidad tur av Werner (Haralds kusin) som numera producerar biogas på gården istället för mjölk. Mycket intressant! 




Frukost på söndagen inne hos Hanni och Beate. Fullt hus! Sedan åkte vi äntligen mot Sverige!



Camping Jardelund! 

Ja, fest det kan Hanni och Beate verkligen ordna och gästfriheten är enorm! Verkligen roligt att träffa alla också!

2 kommentarer:

  1. Helo eilika, i miss you alot have fun in sweden with your family xxxx AMy

    SvaraRadera
  2. Den vackra helgen gick alldeles för snabbt tyvärr. Den här bloggen är en trevlig påminnelse Gabriella (Joachim)

    SvaraRadera