söndag 3 februari 2013

Sightseeing

I går var mamma, pappa, Eilika och jag ute på "äventyr"! Eilika har tjatat och tjatat om att hon vill åka tåg (det stackars lilla livet har aldrig åkt tåg). Jag har sagt att vi kan åka till Simonstown (1 station) någon dag, men det har aldrig blivit av. Morfar tyckte att klart tjejen ska få åka tåg, men han nöjde sig inte med en kort tur till Simonstown inte. Nej, vi tog tåget hela vägen in till Kapstaden! Tar ganska precis 1 timma. Lycklig tjej!


Den här latmasken fick inte följa med. Han fick vara hemma med vår andra "lurviga" latmask; Julius. Harald på golfbanan.


Så resan började från vår station i Glencairn och så åkte vi längs stranden till Muizenburg där tåget viker av in mot Kapstaden. Biljett gick inte att lösa på stationen för den var stängd. Fast det stod att det skulle vara öppet. TIA (This Is Africa). Men det löste sig i alla fall. Vi fick lösa biljett i Kapstaden för att komma ut genom spärrarna. Fiffigt!


Eilka var inte så sur som hon ser ut att vara. Hon ville bara inte vara med på kort just då. 

Väl i Kapstaden så köpte vi glass och lite dricka och sedan letade vi oss fram till Burg Street där vi tog den stora sightseeing bussen för en 1½ timmas tur runt Kapstaden. Stora dubbeldeckar bussar som går två olika slingor. En inne i stan och en som går till Kirstenbosch och Hout Bay. Vi bokade biljetter via nätet vilket gör det lite billigare. Här är bussarnas hemsida där man kan planera sitt resande och köpa biljetter. Trevlig tur blev det. Lite varmt stundtals men oftast fläktade det skönt. Här kommer nu en radda bilder från vackra Kapstaden, sett från ett busstak!





Castle of Good Hope med Tafelberget i bakgrunden.


Pappa lyssnar på den svensktalande guiden i lurarna.


Den gamla Standard Bank från 1983.


Om ni tittar noga så kan ni se mig ta kort och Eilika i hatt bredvid mig. Stannade framför en byggnad med spegelglas.



Uppe från linbanestationen vid Tafelberget. Linbanan var stängd, som så ofta annars så här års, pga av för hård vind. Men vi har ju klarat av den turen på en tidigare visit från mamma och pappa.


Eilika med hela Kapstaden i bakgrunden.


Hälsar på mormor som sitter under tak i skuggan lite längre fram i bussen.


Lions Head från foten av Tafelberget.



Sedan vidare ner genom Camps Bay och Clifton.


Containerfartyg ligger förankrad.


Slutligen förbi den äldsta fyren i Sydafrika vid Mouille Point och stopp vid V&A Waterfront.

Där gick vi av, rejält hungriga och törstiga, och så gick vi och åt en god lunch och drack ÖL på den mysiga restaurangen Quay Four. När vi precis fått in vår mat så kom Harald från golfbanan. Han fick även han en öl och en portion räkor.

Det blev en heldag! Vi var inte hemma förrän kvart över fem, efter ett shopping stopp i Constantia Village. Spagetti med räkor och ruccola till middag och sedan Melodifestivalen från KARLSKRONA på kvällen! Men vi såg inga vi kände igen i vimlet. Eilika fick vara uppe och blev glad när "gummipojken", Yohio, vann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar