fredag 22 april 2016

Dom så älskade djuren

Jag har svårt att tänka mig ett liv utan djur! Jag är uppvuxen med katter, smågnagare och fåglar. Som vuxen har jag haft djur i princip hela tiden, bortsett från första året jag flyttat hemifrån och något enstaka år mellan två katter. 

När vi flyttade till Polen, i slutet av 90-talet, tog vi med oss vår Heliga Birma Dixie. Han fick bli polack sedan när vi flyttade hem till Sverige igen. Kändes inget vidare att låta en gammal katt sitta i karantän. Maine Coon katten Mosquito fick göra en något längre flytt från Täby till Kapstaden år 2010. Vi pratade aldrig om han skulle flytta med eller ej, det var en självklarhet. Nu i dagarna är det 3 år sedan vi fick besked om att han hade magen full av tumörer och han fick avlivas. I samma veva som Mosquito flög upp till Kattijala föddes Idefix! I juli 2013 hämtade vi hem honom från Stellenbosch. Och i november förra året kom Caesar flygandes till oss från Johannesburg. Skulle vi få för oss att flytta tillbaka till Sverige eller någon annanstans för delen, så flyttar djuren med. Nej, Whiskey och Pluto (nymfkakaduorna) får nog stanna här faktiskt.

Våra djur är familjemedlemmar och vi älskar dom! Sen är dom ju som resten av familjen; lite lagom knäppa! Man blir som den mad är med, är det inte så man säger?!

Caesar är en utekatt! Vi får sällan äran att njuta av honom inomhus. Han kommer inramlandes genom kattluckan med ljudliga tillrop när han tycker det är dags för mat. Om han nu mot all förmodan skulle behaga vara inne så föredrar han att hänga med polaren Idefix. 

Fåglarnas bur tyckte han passade utmärkt som utsikts- och sovplats häromdagen.


-"Bra höjd här!"
 

-"Rätt så bekvämt också."
 

 -"Nej men kolla! Det finns fåglar där nere!"


-"Äsch! Jag gör det jag gör bäst; ligger här och ser majestätisk ut!"

Det är väldigt lätt att göra Idefix glad. Man behöver bara ta med honom ut på en promenad. Det är livet enligt Idde!


Att jaga Hadada ibis fåglar är nästan roligast av allt!
 

Fast man aldrig lyckas fånga någon! Tack och lov!

Häromkvällen, när regnet kom, så hittade jag dessa två i Iddes bädd. Vilka godingar!
 



-"Ja, visst är hon jobbig med sin kamera i högsta hugg hela tiden?!"
 

Höstregnen drar in och då kan man dela matta med Idefix tycker Caesar.
 

 Fast han flyttade sen till den strategiska platsen precis innanför kattluckan. Gäller att vara redo så snart regnet upphör!

I övrigt så har hösten kommit. Vi har vackra dagar och regniga dagar. Soluppgångarna är fantastiska och likaså solnedgångarna. Sydostvinden är oftast som bortblåst eller så drar nordvästan igång istället.



Vacker soluppgång under morgonpromenaden i förrgår.

I går regnade det rejält och idag inväntar vi mängder med regn och stormbyar från nordväst. Det har redan satt igång rätt så rejält när det gäller vinden.
 


Regntunga skyar och gässen simmar åt helt motsatt håll än dom brukar!

Bloggerskans förkylning?  Jo det går åt rätt håll. Antibiotikan gör sitt och hostan blir bättre! Det finns hopp!


1 kommentar:

  1. De är så fina tillsammans, hund och katt. Er katt ser verkligen majestätisk ut! Gillar ju katter.

    SvaraRadera