lördag 16 april 2016

SVT World

Ni som hängt med lääääänge vet att vi tittar på SVT World sedan 6 år tillbaka. Vi har en stor parabol i trädgården som vi tar emot kanalen, via satelliten Thaicom 5, från. Tills i måndags!

I måndags kunde vi helt plötsligt inte se SVT World utan fick meddelandet att dom inte sänder via Thaicom 5 längre. PANIK! SVT World är vår livlina och till stor del hjälper till att Eilika behåller och utvecklar sin svenska. SVT är mer än viktigt för oss!

Tydligen har SVT World skickat ut ett brev men det har ju förstås inte nått oss. Postverket i detta land fungerar ytterst sporadiskt. Tyvärr har dom inte mailat oss, vilket hade varit att rekommendera och dom har heller inte lagt in blänkare på deras sändningar vilket hade skapat förvirring för dom kunder som inte tar emot via Thaicom 5, har vi fått meddelat.

Vad göra?! Jo nu sänder dom via nätet istället. IPTV! Shit var vår första tanke. Vår uppkoppling är ju absolut inte att förlita sig på och hur ska vi nu få till detta. Jo vi behövde dra kabel a´ la jätte lång från dekodern till routern. Som tur är finns det folk som lever på sånt i detta land så jag ringde raskt till Bay Satellite på tisdagen. Dom kom redan samma eftermiddag och drog kabeln. Jag var och hämtade Eilika och fick meddelande från Harald att det FUNKAR! Kanon!

Jodå tisdag och onsdag funkade det, om än med betydligt sämre bild men på torsdagen gick det inte alls. Det konstiga var att jag kunde titta live på Go Kväll via SVT Play men via SVT World ville det inte funka. Men i går var vi live and kicking igen.

Vi ska uppgradera vår internetkoppling och jag gjorde ett tappert försök i veckan. Gick inte eftersom abonnemanget står i Haralds namn! Grrrr! Alltså måste nu Herr Kruger hitta lite tid att göra detta mellan träning och jobb.

Vi får väl se hur det går med vårt kära SVT World! Vi är inte jätte imponerade av att dom tar för givet att internet funkar i Afrika som i Sverige faktiskt. Tydligen är det samma problem i t.ex. Thailand där internetuppkopplingarna går upp och ner hela tiden. Inte så stabilt med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar