måndag 27 februari 2017

Biobesök

För några veckor sedan fick vår städerska Eunice och hennes två barn en av sina julklappar från oss. Vi hade lovat att ta med dom på bio! Barnen har aldrig varit på bio och det visade sig att det hade inte Eunice heller. 

Vi hämtade upp dom från Masiphumelele (kåkstaden där dom bor). Dom hade alla klätt sig fina och var mycket spända. Vi körde dom 20 minuterna över bergen mot Blue Route Mall. Eilka och jag hade valt filmen Sing. Tecknad, mycket musik och 3D! Lilla Ashley kan ju ingen engelska ännu och Jennifer läser engelska som andra språk i skolan. Dom pratar ju annars Xhosa.



Ashley höll hårt i Eilikas hand från parkeringen, genom hela köpcentret till biografen.


Eunice var så fin och glad som alltid!


Vi köpte slush och popcorn till alla!


Ashley med sina 3D-glasögon!

Barnen hade lite svårt med koncentrationen ibland. Det blev två toalettbesök under bions gång. Ja inte för Eilika förstås. Två byttor med popcorn spilldes ut på golvet. Ashley stack fram handen några gånger för att "känna" på figurerna i filmen. Dom kommer ju så nära med 3D :) Efter en stund somnade han! Både Jennifer och Ashley frågade högljutt, på xhosa, Eunice några gånger om handlingen. Eunice skrattade gott åt filmen vid flera tillfällen.

Dom var mycket glada och nöjda efteråt! Gå på bio ville dom göra flera gånger! På måndagen berättade Eunice att flera av barnens kompisar väntade på dom när dom kom hem för att höra hur det varit. Och Ashley hade hela tiden sagt att dom varit på Pick-n-Pay (typ ICA) och Jennifer fick rätta honom. Det är det största stället han varit på innan han gick på bio.

Ja det var en upplevelse för oss också. En sådan självklar och enkel sak för oss är så häftigt för dom. Det roligaste är att verkligen göra det; bjuda dom på saker dom aldrig annars skulle kunna göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar