lördag 12 augusti 2017

Allt har ett slut

I kväll borde vi ju ha gravöl, men då både maken och jag har en vit månad så blir det inte så!

Vadan detta undrar ni säkert skrämt! Jo, detta är mitt sista inlägg på bloggen Familjen Kruger i Sydafrika!

I dag är det exakt 8 (!!!) år sedan jag skrev mitt första blogginlägg och jag har sedan ett tag tillbaka tänkt att idag blir det mitt sista inlägg.


Här har ni mitt allra första trevande inlägg, från den 12 augusti 2009!Jag har alltså bloggat, flitigt, i 8 år men nu känner jag att det få bli ett slut. Av lite olika anledningar faktiskt.

Den främsta anledningen är nog ändock att vi inte bor i Sydafrika längre. Vi har flyttat hem till nära och kära så behovet fins inte riktigt längre på samma sätt. Det var ju den främsta anlednigen till att jag började blogga. För att låta familj, släkt, vänner och bekanta ta del av vårt liv på andra sidan jorden. Men nu är vi här och lever ett liknande liv som dom flesta.

Sedan så känns det för personligt och nära att blogga om vårt liv nu när vi bor i Sverige. Framförallt då vi bor på ett så litet ställe, som en ö med enbart 500 bofasta. Too close for comfort!

Och slutligen så finns inte lusten att skriva riktigt kvar längre. Det kanske ni har märkt på mängden inlägg den senaste tiden. Dom har blivit färre och färre.

Sen har jag själv nästan irriterat mig på att dom som bott utomlands och bloggat slutat så fort dom flyttat hem till Sverige igen. Jag har ju varit så nyfiken på hur det gått för familjerna, för barn och husdjur, att anpassa sig till det nya men oftast gamla livet i Sverige igen. Och så gör jag likadant själv! Men nu förstår jag bättre varför det blir så.

Men då för alltid eller permanent inte ingår i vår familjs vokabulär så är det ju inte omöjligt att en ny blogg återuppstår någon gång i framtiden. Kanske får jag skrivlust om något. Vem vet!

Så tack alla nära kära, alla främligar, alla från när och fjärran för att ni följt min blogg genom alla dessa år!


 

8 kommentarer:

 1. Tack för intressant läsning, det har varit roligt att få inblick i en sydafrikansk vardag! Vet inte hur jag hittade hit, men glad är jag att jag gjorde det. Ta hand om er! /Främlingen Linda i Tyresö

  SvaraRadera
 2. Tack för att jag fått följa dig! Har gjort det sen ni hade Mary of Rövarhamn besök.
  Lycka till med nya livet hemma i Sverige!

  SvaraRadera
 3. Tack för att jag har fått vara med och upplevt Sydafrika tillsammans med dig och din familj. Vi har ju också flyttat tillbaka till Sverige för gott och även mina blogginlägg har sinat drastiskt i sommar, men av någon underlig anledning så finns nog ändå planen att fortsätta...vilken variant det blir återstår att se... Ha det så bra och lycka till med allt i er nya vardag, och vem vet, det kanske är på återseende!?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tråkigt för oss som har följt er men förstår till fullo. 8 år är en ansenligt tid. Tack.

  SvaraRadera
 5. Åh nej vad trist för alla oss läsare...Men jag förstår fullt ut :-) Tusen tack för alla fina, trevliga och intressanta inlägg från er tid i Sydafrika. Det har varit ett sant nöje och jag har lärt mig massor. Jag önskar dej och din familj all lycka till och mycket glädje i ert nya liv tillbaka här i Sverige. Kram och på återseende får vi hoppas på om du kanske börjar blogga om hur det är att vara återvändare med omvända kulturkrockar och allt vad det innebär-been there done that :-)

  Allt gott!

  Anneli i Dalarna

  SvaraRadera
 6. Tack för att vi har fått följa era äventyr!
  Önskar er all lycka i framtiden!

  /Lotta

  SvaraRadera
 7. Varit MYCKET trevligt att följa er blogg och tankar, lycka nu till i Swedala

  SvaraRadera
 8. Oh, har ni flyttat hem... eller ska jag säga tillbaka igen? Wincentarna var hemma några år men vi fick för stor lust för nya äventyr och befinner oss numer i Bangkok. Lycka till med allt.

  SvaraRadera