söndag 6 augusti 2017

Uppdatering

Vi hinner med en hel del märker jag när jag väl tar mig i kragen för att skriva ett blogginlägg. En jäkla tur att jag fotar flitigt med min iFån. Annars hade jag ju aldrig kommit ihåg! :)

Vi, ja i alla fall jag, försöker nu komma in i lite rutiner. Jag har börjat jobba! Så roligt! Men dom riktiga rutinerna kommer först när Eilika börjat skolan. Nu far jag lite fram och tillbaka. Hon är ju inte van att vara hemma själv men det går bra.

Började jobba i måndags. Har gått parallellt med sommarjobbaren, som nu lärt mig allt han kan om delar av mitt nya jobb. Från och med i morgon får jag klara mig själv! Nej då, jag får hjälp när jag behöver.

Jag jobbar i våra egna bolag och det finns en hel del att göra. Harald och jag ska få ordning och reda är tanken! Kul med lite att bita i. Prioritet ett är att få ordning på lagret och försäljningen på Zmaka. Det började jag med i förra veckan.


Här är min nya arbetsplats; Vita Huset! (bilden togs i vintras)


 

Zmakas lager håller på att bli riktigt fint! 

 

Utsikten från lagret.

Bortsett från att jobba så har vi:


Fikat på verandan när det regnar!

Vi har blivit med båt! Snälla pappa hjälpte till att hämta den från Saltö. Vi får återuppliva våra begränsade båtkunskaper innan vi ger oss ut på havet. Har ju inte kört eller ägt en båt sedan Julius var liten. 


Vilken lycka! Pappa är nog gladast! Han har förstås full tillgång till båten när han vill och behöver.


Mot Aspö!


Och jag kan ju inte låta bli att fotografera när det är så attans vackert på Iddes och mina promenader.

Förra helgen körde vi till Flensburg i Tyskland för att fira Haralds moster och morbror som fyllt jämnt. Julius kom hem från Budapest samma dag som vi åkte så han stannade hemma och passade djuren.


Zzzzzz!


Över dom tre broarna genom Danmark.


Sjukt mycket trafik! Vid köbildning så passade jag på att måla naglarna!

Vi roade oss med car spotting på vägen. Vi räknade hur många olika nationaliteter på bilar och lastbilar vi såg. Vi kom upp i hela 22 stycken! 

 Efter en sen men smarrig lunch och lite pre-shopping på Citti så checkade vi in på hotellet. Vi bodde på det nya och mycket fräscha hotellet Hafen.


Fint rum och glad unge! Harald hann kolla lite simning innan vi körde ut till släkten i Jardelund.


Frukost på Citti och seriös shopping på lördag morgon. Eilika skulle prompt köpa en Savanna för det dricker hennes sydafrikanska grandma Sally!


Hanni och Beate hälsar alla dryga 60 gästerna välkomna till festen! Stor släkt!


Sysslingarna Anna och Eilika! Dom är lika gamla och denna gången gick det bättre att prata med varandra då Anna blivit duktig på att prata engelska. Eilika är ju inte så bra på tyska :)


Tre kusiner och en syssling! Kisinerna till vänster!


Busfrön!


Mycket god frukost på hotellet på söndagen.


Hej då Flensburg! För denna gång. Vi kommer snart tillbaka!


Sautan vad det regnade på vägen hem! Det var ingen höjdare att köra i det regnet och med den trafiken. Det tog sin tid men vi kom hem välbehållna till son och djur så småningom.


Inte mycket till sommar i år! Men vackert ändå. Fifty shades of grey?!


Eilika och jag tittade in till Julius i hans lägenhet i fredags eftermiddag. Eilika hamnade i Pokemon heaven när Julius tog fram sin välfyllda låda!

 

Kvällssol på Kastellet!


Ja det är något visst med svenska sommarkvällar! Trots regnmoln.
 

Ja detta puckot börjar acklimatisera sig! Hittade honom sovandes såhär en kväll.


Han älskar sina promenader! Trots att han måste vara kopplad. Så mycket att nosa på. Och rådjur runt var och varannan buske!

I går jobbade Harald och jag med trädgården. Det behövs verkligen. Men jag tycker det är roligt. Saknat det. Var inte lika kul i Sydafrika av någon anledning. Kanske beror på att jag känner igen växter och ogräs här och dofterna framförallt.

I dag ska Eilika åka in till stan och gå på bio med sin storebror. Jag tänker nog också ta färjan in till stan och åka och storhandla inför veckan som kommer. Det var ju det där med att få fungerande rutiner.
2 kommentarer:

  1. Vad kul med en uppdatering! I somras när vi hälsade på våra vänner familjen M insåg jag att de är vänner med er! Världen är liten.

    SvaraRadera
  2. Alltid kul att läsa dina uppdateringar. Har ju följt dig ett bra tag nu. Bor i Skåne, så inte så långt ifrån.

    Kram
    Annica

    SvaraRadera