söndag 4 juli 2010

Senaste veckan

Här kommer en updatering om vad som hänt dom senaste dagarna. Solen skiner, det är varmt och härligt och poolen håller mellan 26-27C. Livet kunde helt klart vara värre!

I torsdags blev Julius erbjuden ett litet sommarjobb av takläggaren som jobbar på huset mitt emot. Han fick köra takpannor runt huset i en skottkärra. Han jobbade hårt och effektivt i en timma och en kvart och för det fick han 200.-. Bra betalt för en fjorton åring!

Han fortsatte sedan med att hjälpa mig städa gästhuset på fredagen. Han städade toalett, duschar, köket och dammsög hela huset. Innan dess hade han hjäpt mig att bära in allt porslin till vårt hus för diskning i maskinen. Och sedan burit tillbaka allt. Även detta resulterade i 200 spänn till i pluskan. Duktig kille! När han själv vill....

I fredags var det sista dagen i Sommarkyrkan för Eilika. Hon har haft jätte roligt och bäst var "fröken" Irma. Sista dagen fick alla barnen glass. På bilden ovan Eilika och Irma med glassarna i högsta hugg.

På eftermiddagen kom mormor och morfar och fikade. Morfar badade gärna med Eilika i poolen. Min mamma däremot är minst lika glad om hon slipper.

Eilika och morfar badar!

I lördags morse kom Harald hem från Polen och direkt efter vi hämtat honom vid färjan så gick vi till affären där det var loppis. Den årliga loppisen som Skytteföreningen håller. Vi fyndade 3 assietter, 4 äggkoppar, 2 slevar, en stekspade, en fönsterdekoration i glas och metall, ett halsband till Eilika, en glasfigur och en liten mjukis kanin. ALLT för 40.-! Fullt med folk som vanligt.

På eftermiddagen kom Haralds bror Claus och hustru Anna på besök på deras väg ner till Italien med husvagnen. Det blev champagne och äggmackor till lunch, jordgubbar och grädde, kaffe, fotboll (Tyskland vann!!!!!) och spagetti och köttfärsås och vin från Steenberg till middag.

Far och son i sina Tysklands tröjor. Harald lyckades få in något skräp i ögat när han åkte tåg i Polen och fick gå till ögonläkaren för en liten operation. Därav lappen för ögat. Idag har han tagit bort lappen men måste använda solglasögon för att skydda ögat.

Idag var det officiell avslutning på Sommarkyrkan med familjegudstjänst i Aspö kyrka. Alla barnen fick komma upp och sjunga och berätta vad dom gjort hela veckan. Men gissa vem som vägrade?! Näpp, Eilika skulle INTE! Bara lite envis!

Vackra Aspö kyrka där vi gifte oss för 17 år sedan; igår! Och där båda barnen är döpta. Och där Julius skall konfirmeras nästa sommar.

Även är bjöds det på glass efteråt. Det gick däremot för fröken Envis.
Det var vad som hänt oss på ön dom senaste dagarna!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar