tisdag 20 mars 2012

Kalas, utvecklingssamtal, olycka och kaffegäster

Man skulle kunna tro att det är flera dagar som jag ska redogöra för men det är faktiskt bara sedan i går eftermiddag.



Efter skolan igår ville Eilka bjuda Eunice på thé och cupcakes i sitt rum. Hon dukade så fint med servisen som hon fått av mormor och morfar och jag hjälpte henne koka thé i den lilla kannan. Eunice valde att sitta på golvet istället för den lilla stolen och det kanske var lika bra det. Den 25 mars ska det nämligen komma en liten bebis pojke! Eilika och Eunice hade en mysig stund tillsammans!

I morgon fyller Eilikas fröken Mrs Reid 50 år! Det firade vi idag (i morgon är det helgdag och skolorna är stängda). Klassmamman Heather hade samlat in pengar och köpt ett presentkort på spa-behandling på Twelve Apostles Spa. Ett väldigt fint hotell och spa precis vid Atlantkusten utanför Kapstaden. Läs mer här. Pengarna räckte även till Mrs Reids favorit parfym och en hudkräm och tvål.


Mrs Reid hade lurats bort i korridorerna på eftermiddagen och assistent Ms Carter hade hand om barnen. Heather, 3 andra mammor och jag samlade i hop ungarna. Det var så spännande!


En av mammorna hade bakat så här fina cupcakes!


Alla är redo! Eilka hyssjar. Ms Carter gick för att hämta Mrs Reid. Hon sa att en flicka gjort illa armen så hon måste komma FORT!



Och överraskad det blev hon! 


Barnen sjöng Happy Birtday och räknade ända till 50!




Här öppnar hon en teckning från Eilika.


Och hennes presentkort.


Alla barnen hade gjort små teckningar som Heather klistrat på bruna papperspåsar och häftat i hop till en bok. I den kan nu Mrs Reid lägga alla små teckningar och lappar hon får av barnen.


Hon bläddrade igenom hela boken och visade alla teckningar. Sen fick alla barnen äta muffins ute på gården.

När sedan firandet var avklarat så hade jag utvecklingssamtal med Mrs Reid. Jag fick veta att det går bra för Eilika och hon utvecklas för varje dag som går. Fick även ok att vi kan åka hem till Sverige i 5 veckor i sommar. Eilika har ju egentligen bara 3 veckors lov. Skönt att veta!

När vi precis var klara så kom en lärare in och berättade att en pojke i Eilikas klass hade ramlat ner från ett träd på gården. Ambulansen var där och dom la pojken i en ställning så att huvudet var stabiliserat. Mamman var på plats som tur var. Hon var ju där för att hämta honom. Hoppas att allt gick väl!

När vi sedan kom hem så hade vi kaffegäster. En simmarkompis till Harald med familj var på besök. Han är sydafrikan men flyttade till USA redan som 18-åring och blev kvar. Nu här på semester med fru och dotter. Hans mamma och syster var också med. Dom stannade bara en stund för att sedan åka vidare på vinprovning. Planen var Stellenbosch men dom skulle knappt hunnit dit innan vingårdarna stänger. Så vi rekommenderade Steenberg istället. Harald skulle ändå åka och hämta Julius i skolan så han hängde med och visade dom.

Puh! Det var den dagen det! Nu skall Julius snart på skoldans. Och i morgon är det Human Rights Day.

Av någon anledning så vägrar texten nu lägga sig i vänster marginal så ni får stå ut med centrerad text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar