söndag 17 mars 2013

Vergenoegd Wine Estate

I dag har Eilika och jag varit på utflykt. Fast först hann Lilla E med en tur ner till Seaforth beach med bästisen Amy och hennes lillasyster och mamma.

Sen strax efter 11 styrde vi kosan mot Strand. Vi skulle träffa Jacqueline för att lämna ett paket som kommit till henne och för att se hur hon bor och har det. Vi hade en mysig biltur på en timma då vi pratade och tittade på allt som svischade förbi utanför bilfönstret.

Jacqueline bor jätte fint i en STOR lägenhet tillsammans med 11 andra tjejer. Alla tyskar förutom två schweizare. Lägenheten ligger högts upp i ett hus precis vid den vidsträckta stranden i Strand. Hon kan se Simonstown på andra sidan False Bay från balkongen. Hon mådde bra och trivs!

Efter att vi kikat på lägenheten och lämnat paket och chokladbollar (vi har ju några extra) så körde vi till vingården Vergenoegd för att äta lunch.

Mysigt och lite annorlunda ställe. Maten ok men jag tror inte vi kommer att bli stammisar. Det roligaste är alla ankor! Dom besprutar inte sina vinodlingar utan använder sig i stället av ankor. 


Som från dom flesta ställen man befinner sig i Kapstadsområdet ser man Tafelberget. Devilspeak till höger och Tafelberget (fast från "fel" sida) till vänster.


Jacqueline med ett glas Grapetizer. Nej, vi hoppade över vinet idag.


Ett gäng gäss som vandrade runt mellan borden.


Eller var det knölsvanar? ;)
 

Gammal byggnad i Cape Dutch stil,


Även Daffy Duck fick vi träffa!


Vackra omgivningar.


Bor man i Afrika så går man barfota. I alla fall om man heter Eilika.


Hon är så söt vår Lilla E!


Efter huvudrätt. dessert och kaffe så var det ÄNTLIGEN dags för........
DUCKPARADE!


Typ 300 ankor irrade runt som ett stort fiskstimm.


Eilika och en jämngammal kompis hon hittade bland alla ankor,


Tjejen som vallade ankorna var även servitris och hon var norska!!!


Lätt framåtlutande!


Ankor, ankor och återigen ankor!


-"Såååå kuuul mamma!"



-"Nu tackar vi för oss! Tack och adjö!"


Efter ankupplevelsen skjutsade vi hem Jacqueline och sedan körde vi hemåt. Vi kom hem strax efter Harald som suttit i bilen i 8 timmar. Han körde från PE i morse. Han kom hem med 8 guldmedaljer och 3 silver! Det ni! Bara lite stolt!

1 kommentar:

  1. Vilka fina ankbilder! Ni verkar ha haft en härlig dag! :)
    Cissi

    SvaraRadera