måndag 15 april 2013

Tråkiga nyheter

I dag tog jag Mosquito till veterinären. Han är inte sjuk eller dålig (trodde jag) men ville göra en hälsocheck på honom. Han är 11 år i oktober och har HCM (en hjärtsjukdom) och nu har han börjat dricka mer vatten och framförallt äta mer. Tidigare gav jag honom torrfoder och så nöjde han sig med 1-2 påsar med Friskies eller liknande. Nu kan han lätt klämma i sig 5-6 stycken påsar per dag! När han får sin mat så slänger han i sig som om han aldrig sett mat förut. Och helst vill han ha själva såsen eller gelen. Vi tycker han blev lite rund om magen också och en fet katt med hjärtfel är ju ingen höjdare.

Så jag ringde veterinären i morse och fick komma redan klockan 11. Och.....Mosquito har en tumör i magen! Förmodligen cancer men det går inte att se exakt var. Eftersom han har HCM så är det väldigt riskabelt att söva honom och därmed kan dom inte avgöra exakt vad för slags tumör eller var den sitter.  För att göra det måste dom gå in i magen och då måste han sövas. Veterinären rekommenderade oss att inte ta chansen. Katter med flera sjukdomar samtidigt och i den åldern är oftast väldigt svåra att bota och det är onödiga pengar att lägga på operationer och veterinärskostnader. Jag håller helt och hållet med!

Så nu ska Mosquito få äta så mycket han vill. Han har nämligen gått ner 1 kg sedan jag var där med honom sist för ett år sedan. Rätt mycket för en katt. Så massa med mat! Tumören gör att det går åt massor med energi trots att han knappt rör på sig. Så länge han mår bra och inte kräks eller har ont så är det bara att fortsätta som vanligt. 

Mycket tråkigt men inte så mycket att göra åt! Vi visste ju att han inte skulle vara med oss i all evighet. Speciellt inte med en hjärtsjukdom men lika tråkigt för det. Han har ju hängt med oss i vått och torrt nu i över 10 år. Åkt bil i 50 mil till landet och till och med flyttat till Sydafrika! Vi ska se till att du får det bra din sista tid här hos oss Mosquito! Vi LOVAR!


Vackra katten i Täby!

  
På planket på Aspö.


Varit barnvakt åt Eilika har han varit många gånger.


Första kvällen i Sydafrika. Rygg mot rygg med Eilika. Där var han trygg!


En bärs tack!


Något  lurvig och för stor docka!


Med husse på kontoret.


Snygg i blomhatt!


Mys och span med lillhusse!

2 kommentarer:

  1. Nää, vad hemskt! :''( Mitt katthjärta blev ledset nu.

    SvaraRadera
  2. Tråkigt, men det är underbart att läsa så kärleksfullt du skriver om Mosquito.

    SvaraRadera