onsdag 25 december 2013

Jul, jul strålande jul

Nu känns det som om julen är slut! Känns rätt bra faktiskt men vi har haft en bra jul! Vi har haft en lugn och skön jul. Tack och lov! Det var så attans stressigt innan jul. Några små missöden med själva julmaten men det gjorde inget. Vi hade så det räckte och blev över. 

På julaftons morgon så hade Morgontomten varit och lämnat några klappar under natten. Som han brukar. Eilika hade satt ut gröt till tomten och morötter till renarna. Allt gick åt! Efter öppnande av varsin liten klapp och frukost så var det dags för det traditionsenliga strand besöket med surfning. Som vanligt blåste det rejält och vågorna var ju inte dom bästa. Men är det julafton så är det och då ska det bodysurfas! Ja, Eilika hoppade i vågorna (alldeles för starka underströmmar och höga vågor för henne), Idefix hoppade i vågorna och jagade boll och jag fotade.


Ett foto FULLT med action! Julafton när den är som bäst!
 

Vem vinner?! 
 


Härligt med sommar och vågor!
 

Julius hoppar i vattnet.
 

Marre ser ut att vara rätt så nöjd denna julaftons förmiddag!
 

Haralds första våg.
 

Polarna! Harald LER!
 


Nu ska här surfas!
 

Sharkspottern håller koll.


Precis när jag vänder mig om från havet så lyckas alla tre fånga samma våg. Jag lyckades nästan få en bild. Typiskt!
 

Efter bad och surf så blev det en öl på framsidan.

Efter en välbehövlig dusch tittade vi på början av Kalle Anka på Youtube och sedan Karl Bertil Johnssons Julafton på SVT World. Hann inte riktigt titta klart när det ringde på dörren. Utanför gaten stod det TVÅ säckar med klappar och en lapp från tomten. Han hann tyvärr inte stanna för han skulle ju förbi St Helena i år också. Till våra piratvänner! Julius fick dela ut klapparna.




Vår skäggige son!
 

Marre och Idefix.
 

Eilika bevakar när Marre öppnar hennes julklapp.

Efter klappöppning dukade vi fram all julmat. Vi satt ute på altanen och åt. Höjdpunkten på julbordet var ägghalvorna med Kalix löjrom som Marre hade med sig. Yummy! Sen blev det rejäl paltkoma och Sällskapsresan på DVD. 

I dag började vi dagen med champagnefrukost hos Helen och Dave. Champagnen flödade och så bjöds det på ägg och bacon mackor. Smarrigt och mycket trevligt!

Eftermiddagen spenderade vi nere vid poolen. Varm dag! Sen hoppade vi över resterna från julafton och bestämde oss för att grilla istället. Bra beslut!
 
  
Harald har tänt braaien och myser tillsammans med Eilka med varsin GT och chips i våra nya solstolar.

Helen, these photos are for you!



Vi är så nöjda med vår nya braai och området runt omkring. Pricken över i:et är dom nya solstolarna, barbordet och barpallarna. 

Med andra ord; en SKÖN jul men lika skönt att det är slut! Tycker jag i alla fall. Nu laddar vi om för Nyårsafton istället. Föredrar Nyår framför Jul faktiskt.

GOTT SLUT PÅ ER!

3 kommentarer:

  1. Såg ut som om inga andra människor än ni var på beachen.
    Eller - har ni en privatbeach? Annorlunda jul - for sure!

    Ruth i Virginia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ruth,

      Nej på Julafton var vi rätt så ensamma eftersom det blåste rätt så rejält. Men på Juldagen hade det mojnat något och då var det betydligt fler. För att inte tala om igår när det var näst intill vindstilla och 30C varmt, då var det tjockt med folk på stranden.

      Radera