lördag 28 december 2013

Närodlat

I går tog vi Mats på en vintur. Tanken var från början att åka till Stellenbosch eller Paarl men eftersom Harald behövde träffa läkare för sitt onda öra först och det även igår var en het dag så bestämde vi oss för att stanna i närområdet. Vi är ju så lyckligt lottade att vi har vaggan till Sydafrikas vinhistoria bara över berget. Constantia Valley var där det började odlas och tillverka vin, redan i slutet av 1600-talet, i Sydafrika.

Vi började med lunch på Cape Town Fish Market i Steenberg Village. Gott som vanligt! Sedan körde vi över vägen till den äldsta vingården i dalen, Steenberg, som även är en av våra stora favoriter. Som alltid utmärkt service, goda viner och en härlig omgivning.


Marre på vinprovning! Nyårsbubblet inhandlades på Steenberg också.
 

Grabbarna grus!

Framåt eftermiddagen åkte vi vidare mot Hout Bay och stannade på en vingård vi aldrig besökt tidigare. Beau Wineyard. FANTASTISK utsikt och så mysigt! Vinerna ok. En ny vingård som satte sina första vinrankor så sent som 2003. Beställde in en god ostbricka till vinet och bara njöt.
 






Nöjda och glada fortsatte vi sedan genom Hout Bay och vidare över Chapmans Peak Drive. Jag KAN ju bara inte låta bli att fotografera. Det är ju så otroligt vackert!



Eller hur?!
 

Ny profilbild till FB Marre!
 




Nästa stopp enligt schemat var Cape Point Wineyard. Denna vingården har vi rekommenderat varmt tidigare men igår blev vi SÅÅÅÅÅ besvikna. Förhoppningsvis hade vi bara otur. Det visade sig vara Burger Night. Alltså ingen vinprovning (fast vi var ju sena) utan man fick stå i låååång kö i baren för att köpa biljett till burgare och dricka. Dålig service över lag. Sen fick man gå in i restaurangen, som nu såg ut som en tom skolmatsal, och hämta sin burgare. Vi satt ute bland massor av barnfamiljer. Tyvärr hade molnen börjat hopa sig och det blev rätt kyligt. Vi slängde snabbt i oss burgarna och körde hem. Vi måste helt klart åka tillbaka fast tidigare på dagen och se om dom fortfarande har det lika mysigt som innan. I går kväll var det enbart kommersiellt! Blä!

Trots tråkigt avslut på turen så hade vi en härlig dag!

2 kommentarer:

  1. Vilken helt outstanding utsikt! Magiskt.

    Hälsningar från Connecticut

    SvaraRadera
  2. Så vackert! Nästa gång min man åker till Sydafrika så hänger jag med!

    SvaraRadera