tisdag 27 maj 2014

Laddar!

Vi har börjat ladda så smått för att åka till Sverige! Vi måste jobba lite hårdare för varje år som går känns det som. Jobba på att längta till att åka till Sverige alltså.

Men ju närmare vi kommer avresa desto mer längtar vi. Nu har det börjat pratas om diverse mat vi längtar efter. Det är allt från blodpudding, färskpotatis och lax till saft, Findus kanelbullar och Piggelin.

Sen längtar vi efter alla fikastunder, luncher och middagar vid vår pool (ja, bra väder är redan beställt). Både tillsammans med släkt och vänner men även bara vi fyra.



Och så längtar vi efter ljuset, dofterna och grönskan! Det är en annan grönska än här. Klarare färger och krispigare på något sätt.

Vi längtar efter vårt härliga och vackra hus!



Eilika försöker minnas hur det ser ut i hennes rum. Hon fick ju ny säng och vi ändrade om lite förra året.



Julius längtar massor efter sin lada, som också fick sig en rejäl uppgradering förra året.



Harald ser nog fram emot att simma i vår specialbyggda pool och jag ser fram emot vårt kök med utgång till trädäck och pool. Morgonkaffe i solen på trappan!

Men allra mest längtar vi efter nära och kära! Det är så mysigt på sommaren när mamma och pappa tittar förbi på en kopp kaffe nästan varje dag. Eller middag vi poolen.

I sommar ska vi åka och hälsa på farmor (svärmor) i hennes stuga. Eilika minns knappt hur det ser ut där. Det ska bli jätte mysigt. Gå i skogen och ro eller paddla ska vi göra. Och så bjuder Asta alltid på så mycket god mat. Då är Harald i himmelriket när han får mammas mat!

Sen ska vi vidare norröver på bröllop utanför Östersund. Min systerdotter (och guddotter) ska gifta sig. Det blir spännande och roligt! Efter bröllopet kör vi ner till Stockholm för att hälsa på vår allra bästa Hasse och hans Susanne och så ska vi gå på "Balansen på Skansen" (Allsång på Skansen) med Henrik, Anna och alla barnen. Eilika har beställt Skansen besök. Och Gröna Lund!

Hoppas även att vi får mycket besök under dom 5 veckorna vi är i Sverige! Det tycker vi om. Det är sommar i Sverige för oss. För er som har vägarna förbi eller helt enkelt planerar att komma och hälsa på så landar vi den 14 juni och flyger hem igen den 18 juli! Ja, Harald kommer några dagar före oss och åker en vecka efter oss. Och Julius är kvar nästan en vecka efter att Eilika och jag åkt hem också. Men ni hajar eller hur?! VÄLKOMNA!

Ja, det blir nog rätt bra med lite Sverige semester trots allt! Jag har även kommit på en bra sak med  att vi lämnar Idefix hemma; jag kommer kunna ta sovmorgon för jag behöver inte gå upp och ge honom mat och gå ut med honom senast kl 08.00 VARJE morgon! Men vi kommer SAKNA honom rysligt!

Sverige, nu är det bara 17 more sleeps så kommer vi!

2 kommentarer:

  1. Wonderful to read about your other life in Sweden! Enjoy the journey and have a safe trip! Sanderina Kruger

    SvaraRadera
  2. Gå i skogen, paddla, meta, plocka svamp, lyssna på tystnaden... Jo, det finns en del saker att längta till...

    SvaraRadera