tisdag 9 september 2014

Underhåll

Det börjar märkas att vi bott här ett tag nu! Det behövs lite underhåll både här och där.

Jag håller på att undersöker och tar in offerter på en ny port in till vår tomt. Den vi har nu sväller igen totalt på vintern. Så pass att vi inte kan använda den på drygt 3 månader per år. Den går helt enkelt inte att öppna och vi får släppa in gäster genom garaget i stället. Och så börjar den ruttna sönder så smått. Ny med metallram får det bli. Kanske inte en massiv utan en med plankor med lite mellanrum. Så att även Idefix kan se utanför murarna.

Service på studsmattan är beställd. Några fjädrar och tampar börjar ge med sig. Saltvattnet från havet är inte nådigt. Inte för något i vår trädgård eller på vårt hus. Vi vill att studsmattan ska vara säker och i god form när vi får gäster i december. Då kommer tre hoppgalna barn och det vore attans tråkigt om någon ramlar igenom och slår sig. Vi har haft studsmattan i 4 år nu så det är hög tid!

Trädgården behöver ansas efter vinterns regn. Vårstädning är beställt av Longmans Landscaping. Några av våra träd behöver klippas ner lite. Dom har blivit lite väl höga och skymmer solen på framsidan. Det gillar inte gräsmattan. Häcken växer som ogräs och det behöver fyllas på med täckbark i rabatterna. Just nu är det mest sand som syns mellan plantorna. Jag ska pallra mig i väg till handelsträdgården och inköpa tomatplantor och lite nya örter till örtträdgården också.

Våra murar runt om huset och trädgården behöver ny färg. Färgen har blivit hårt åtgången sedan sist det målades, vilket borde vara nästan 3 år sedan. Men det får Harald fixa. Det är hans simmarkompis som har målarfirma.

Fönsterputs behövs också. Vi når ju inte många av våra fönster från utsidan. Det räcker inte bara med vattenslangen utan skulle behövas en rejäl professionell putsning. Har ett nummer till en brandman i Fish Hoek som extra knäcker som fönsterputsare. Får nog leta reda på det numret.

Och så ska dom fina vimplarna som mamma sytt bytas ut. Runt taket på uteplatsen, på framsidan, hänger vimplar som nu inte är så snygga längre. Totalt urblekta och alldeles fransiga.




Men jag har en ny uppsättning på lager. Mamma sydde två långa raddor till Julius konfirmation och dom tog jag hit sen. Perfekt längd för uteplatsen.

Öppning av poolen är också beställt! Fredag om två veckor. Då hinner vattnet blir varmt lagom tills Eilika och Julius har lov! Dom har spring break 4-12 oktober och är det fint väder så vill i alla fall Eilika helt säkert bada.

Ingen rast ingen ro!

2 kommentarer:

  1. Vill också ha sådär fina vimplar!

    SvaraRadera
  2. Verkligen ingen rast och ingen ro ;-)! Mycket att fixa med! Vi har ju ingen direkt trädgård att skryta med; ynka plätt bara på fram- och baksida av huset... Tänker mig dock att ha örter och tomater i krukor på vår terass... Fast inte idag; det är mulet, blåsigt och småkyligt! Vimplarna är jättefina tycker jag, gör sig riktigt bra som uteplatsdekoration!
    Om du får för dig att 'städa bort' vinkorkarna så säg till; jag skickar min adress på stört ;-)!
    Ha det gott, kram/Titti

    SvaraRadera