söndag 7 september 2014

Vårmånad

Det har hunnit bli september och därmed vår! Första september räknas som den första vårdagen här och det märks på vädret. Vi har nu många vackra och sköna dagar även om det lite då och då kommer någon regnig dag mellan varven.

 

När våren är här så flyttar Whiskey och Pluto ut på altanen. 
 
 

 

 

Trädgården blommar och frodas!
 
 

I tisdags, på väg hem från Eilikas dans, så stannade vi till för en strandpromenad på Glencairn beach. Vardagslyx och livskvalité!
 


Soluppgångarna är magnifika!
 

 Vi flyttar ut kontoret till altanen mot vägen och äter lunch på altanen mot havet! Det kan vi göra dessa varma dagar innan sommarens sydostvindar pumpar in från havet.


 Pingisbordet används flitigt igen, tidiga och ljumma kvällar. Vi ligger i hårdträning inför familjen Gladhers ankomst till jul.


Idefix kör styrketräning på morgonpromenaden. Han har hittat pinne modell STÖRRE!

I fredags var det full halabaloo! I Eilikas skola var det civvies day (barnen får ha vanliga kläder, inte uniform) och temat var Bring Out The Bling! Samma tema i alla dom skolor som deltar och har civvies day och även på arbetsplatser. För att delta så köper man ett klistermärke för R10 som man sätter  på tröjan. Pengarna samlas in och går till barn med handikapp. Det finns ett antal olika teman under året och pengar samlas in till olika välgörenhetsprojekt. Brin On The Bling innebar att klä sig i blått och glitter. Eilika went all in!



Blå glittrig hatt med blått  glitterhår och glittrig rosett, två halsband med blå och glittriga pärlor, linne i turkost med glittriga prickar på, kofta med glittrigt blått garn och paljetter på axlarna, blå glittrig kjol, vita strumpor med silvriga hjärtan på och slutligen jeansblå skor med silvrig tåhätta!

Efter skolan följde sedan Eilika med pappa till golfbanan och jag åkte för att hämta Julius och tre kompisar från skolan. Då ett par av grabbarna, Julius var en av dom, agerade domare för mellanstadiets fotbollsturnering så blev hemresan rejält försenad. Det slutade med att vi kom hem samtidigt som Harald och Eilika. 

Sen var det full rulle som gällde! Middag skulle lagas till Harald, Eilika och mig, hunden skulle gås ut med och förberedelser skulle göras inför Julius grillfest. Som tur var hade den ömma modern redan förberett en hel del. 

Grillfesten blev lyckad trots att det tyvärr var många som bangade ur och inte kom. Dom som kom hade å andra sidan det desto trevligare. Dom grillade, spelade vanlig pingis och ölpingis, dom snackade, lyssnade på musik och spelade kort. Dom höll sig utomhus till midnatt när dom som skulle sova över flyttade in där nere och övriga gav sig hemåt. Alla var rörande överens om att detta skulle dom göra fler gånger. Och denna gången slapp dom ju avsluta kvällen med att åka till akuten med Julius. Missat den händelsen? Kolla HÄR.

Harald, Eilika och jag åt vår fredagsmiddag som vanligt och tittade på Dobidoo. Vi fick vrida upp ljudet lite extra för att höra över dunka dunka musiken från uteplatsen men det gick ju bra!


Fredag hos familjen Kruger!
 

Min lilla sötnos vid frukostbordet i lördags. Blå naglar sedan i fredags och till frukost så får man läsa eller titta på sin iPad i vårt hus! Men inte till lunch eller middag!

Dom tre grabbar som sovit över fixade frukost själva där nere. Bacondoften steg upp till vår del av huset. Sen hjälptes dom åt att röja efter festligheterna kvällen innan. En av grabbarna som sov över, Miguel, fyllde faktiskt 18 i lördags så Eilika och jag överraskade lite hastigt med kladdkaka med grädde och vaniljglass. Mycket uppskattat! Hans föräldrar är tyvärr inte här i Kapstaden just nu då dom har stött på visumproblem. Som så många andra!
 

Lite mörk bild tyvärr och födelsedagsbarnet syns inte ens men jag fick ju tjuv ta kortet med mobilen!

I dag hade vi egentligen planerat att åka och titta på alla vårblommor upp längs västkusten och i Swartland men vi bestämde oss för att stanna hemma i stället. Tvättmaskinen går för fullt och snart ska vi titta på film. Mys söndag med familjen!

2 kommentarer:

  1. Grönskan ser verkligen fräsch ut. Härlig tid framför er nu.

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt med vår, fast det egentligen är en höstmånad... Många vackra blommor och man börjar kunna sitta ute på kvällstid; ljuvligt!
    Ha det gott!/Titti

    SvaraRadera