måndag 13 juli 2015

Reflektioner

Hemma igen (fast inte riktiga hemma enligt Eilika. Det är Sydafrika)! Landade igår strax efter 13.00, tog en evighet innan vi fick våra väskor, frukost/lunch (eller vad det nu var) på Donken på andra sidan Öresundsbron, hann med 17.30-färjan (efter att ha kört som dårar då vi trodde det gick en färja kl 17.00), laxmiddag hos mamma och pappa, Beck på TV och sen stupade i säng. 

 

Strålande svenskt sommarväder när vi kom över bron!

Har nu varit vaken sedan strax innan kl 4 på morgonen (klockan är nu 7.30), låg och snurrade i två timmar drygt och sedan gick jag upp. Samma för Eilika. Något avundsjuk på Harald som av någon anledning fortfarande sover. Nio timmars tidsskillnad är inte kul! Speciellt inte när man flyger österut.


Det regnar och är 15C varmt! Men rosorna blommar för fullt!

Resan till Kalifornien har varit rolig, mysig och intressant. Både Harald och jag har reagerat på diverse saker som vi inte upplevt tidigare under våra resor till Kalifornien. Det som slog oss båda allra mest var hur överfullt med människor och hus det är överallt! Haralds kära Bay Area är inte vad det har varit. För att inte tala om San Fransisco. Jisses vad crowded! Upp mot Sonoma var det dock fortfarande fint och inte så överbefolkat. Men det verkar bara vara en tidsfråga. Det byggs hus upp över bergen överallt och trafiken är hemsk. Sjukt mycket bilar överallt. Vilket liv många lever, sittandes i bilköer timtals varje dag. Nej tack! Inget för oss!

Och dessa köer på turistställena! Så mycket folk! Timlånga köer i San Fransisco, på Disneyland och Universal Studios. Ja till och med för att kunna parkera bilen för att titta på Golden Gate. No like!

Den häftiga och vackra naturen var inte heller så vacker och häftig längre. Vi har ju annat att jämföra med. Där vi bor i Sydafrika är det så storslaget vackert och inte så överbefolkat så det slår det mesta vi sett under vår resa.

DYRT! Det mesta är väldigt dyrt och allt kostar pengar. Man förväntas betala sjukt mycket i dricks. Maten är dyr och en flaska vin ute på restaurang är fånigt dyrt. Även här jämför vi med Sydafrika och så är ju växelkursen inte så rolig just nu. Men märkeskläder på outlets och på rea är fortfarande billigt.  Eilika och jag fick varsitt par Skechers gympadojjor och dom var halva priset jämfört med Sverige.

Nej, vi är rörande ense om att drömmen om att en gång kanske flytta till USA är totalt bortsuddad. Magin är borta! Ja, jag är fullt medveten om att det naturligtvis finns många fantastiska ställen i USA men Bay Area och LA har helt klart ändrats. Till det sämre!

Nu känns det som om det dröjer innan vi reser dit igen. Eilika har nu fått se och upplevt det Julius fick när han var liten. Vi är mättade ett bra tag framöver! Bob och Jory får komma och hälsa på oss. Deras tur!

1 kommentar:

  1. Hej,

    Jag ser att ni har haft en fin resa i Kalifornien och läser att ni upplevde det jag upplevde vad gäller att Kalifornien är så förändrat och överbefolkat. Vi bodde ju i Monterey och i San Diego i början till mitten på 90-talet och då var det något helt annat och det fanns en annan känsla där. Nu när vi flyttade tillbaka till Kalifornien förra sommaren så tänkte jag: Shit! Vad hände? Var kommer alla dessa människor och hus ifrån? Ja, och mer folk och trångt och dyrt som attan gör att många av mina smultronställen från 90-talet som till ex. Coronado, Carmel, och Pacific Grove tappat sin charm och personlighet. Jag hade en konstig känsla i magen hela tiden vi bodde på Coronado nu och jag måste säga att det känns skönt att vara hemma i Sverige igen.

    Beck, så svenskt! Njut!

    Ha en fin dag. Kram, Anneli

    SvaraRadera