fredag 10 juli 2015

Tomato Highway

Planerna för dagens resa från Venice, Los Angeles till Petaluma, Bay Area ändrades hastigt i går kväll! Harald och jag planerade när vi skulle stiga upp idag för att hinna till flygplatsen i god tid och lämna tillbaka hyrbilen och checka in etc. Jag frågade när flyget går och Harald kollade bokningen. Shit! Herr Kruger hade bokat fel tid! Han/vi trodde att vi skulle flyga 10.35 men det visade sig att det stod 10.35PM på bokningen! Alltså inte på förmiddagen utan på kvällen! Helt out of the question att stanna en dag till i LA eftersom vi har en date med Bob i Petaluma i kväll och vi skulle inte kommit fram förrän efter midnatt. Så vad göra?! Flygbiljetterna fick brinna inne och Harald bokade om hyrbilen så att vi lämnar den på flygplatsen i San Fransisco på lördag i stället. Hyrbilen vi skulle hämta på SFO idag bokades av. Vi satte oss alltså i bilen i morse och körde drygt 7 timmar upp till Rohnert Park (inte Petaluma men nära) i stället. 

Vi var alla tre rörande eniga om att det var ett bättre alternativ än att flyga upp faktiskt. Med all tid det tar förutom flygtid så kanske vi hade kommit till hotellet här i Rohnert Park mellan 1-2 timmar tidigare jämfört hur det nu blev. Eilika är genomförkyld och har bara mått bra av att få vila i bilen. En kort flygresa på 1 1/2 timma är inte skönt i öronen när man är förkyld! Ja och så fick vi se en hel del av Californiens inland också. Inte bara kust!

Ursäkta bildkvalitén men jag har fotat genom bilrutan i farten! Fantastiskt landskap hela vägen. Vi kunde se framför oss hur cowboysarna och indianerna red fram över prärien och bergen i full fart. Idag så vi dock mest bilar och lastbilar. Massor med lastbilar. Och hur mycket gigantiska odlingar av nötter, citrus, persikor och körsbär som helst! Och nu pratar jag gigantiska!

 


 


 


 

Så till titeln på inlägget! Varför Tomato Highway?! Jo vi såg massor med lastbilar fullastade med tomater. Hur många som helst och under en riktigt lång sträcka. Men sen försvann dom helt plötsligt. Vi måste ha passerat ketchup fabriken!


 
Detta var alltså en bråkdel av alla lastbilar vi såg!

Nu är vi på hotellet och är alla tre rätt möra. Men vi har hunnit ta det lite lugnt och snart kommer Bob och då blir det middag på en restaurang han bokat. Smidigt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar