torsdag 30 juli 2015

Sommar?!

Ja mycket till sommar har det då inte varit, i vårt hem här på norra halvklotet, i år. Tråkigt men inte katastrof för oss. Vi har ju en sommar till att se fram emot. I september är det ju vår!

Nu är det bara 5 nätter kvar här tills vi flyger söderut. Eilika och jag. Vi lämnar Julius här i norr och även Harald. Julius håller som bäst på att flytta in i lägenheten och Harald ska simma VM i Kazan näst nästa vecka. 

Så nu går hjärnan på högvarv hos frun. Vad ska handlas, fixas och packas innan tisdag? I morgon blir det stan för mig. Sista shoppingen ska göras och en del saker ska in till Julius lägenhet. Och så ska jag handla snaps och kräftor till kräftmiddagen på lördag också.


Svensk fika! IKEAs lingondryck och Pågens gifflar!
 

Sommarväder? Detta var i lördags när Julius och jag åkte in till stan för att montera IKEA möbler.
 

Mycket skruva blev det!
 

Men på vägen tillbaka till ön igen så var det uppehåll. Näst intill full färja!
 

Luftvärmepumpen har varit igång några dagar i sommar. Önskar jag hade ett par sådana här i Sydafrika!
 

Jo, till och med fårskinnstofflorna åkte på.
 


Noterat! Avokadon man köper här är pyttesmå! Och då är den ändå importerad från Sydafrika. Jag hör ofta sydafrikanerna klaga över att dom bästa grönsakerna och den bästa frukten exporteras. Den myten kan jag helt klart slå hål på! Avokado jag köper i Sydafrika är minst dubbel så stor! 


 Frukostmys i kökssoffan!

I tisdags var det Aspödagen. Det är alltså marknad och aktiviteter nere i Lökanabben. På morgonen fullkomligt vräkte regnet ner och åskan mullrade men lagom till det hela drog igång kl 11 så klarnade det upp. Det kom någon enstaka skur men framåt dagen så tittade till och med solen fram. Harald hade ett stånd där han sålde och marknadsförde en del från våra diverse företag. Han fick faktiskt in lite slantar. Mer än han räknat med!


 

Mycket folk trots vädret. Kroppkakorna och sillamackorna lockade många!
 

Mr TYR!


Mr Zmaka!
 


Jag assisterade med att sätta upp, fixa flyers, plocka ner och servera kaffe och kroppkakor. Att sälja är inte min grej! Eilika skulle hjälpa till men hon hade fullt upp att springa runt och leka med kompisar och köpa små onödiga saker i loppis stånden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar