måndag 25 juli 2016

Friluftsteater

I går var det leverans av pappas födelsedagspresent i efterskott och mammas i förskott. Jag bokade biljetter till Rakt ner i fickan på Krusenstiernska Teatern i Kalmar i mars och igår var föreställningen. Gillar att ge upplevelser,  framförallt till mamma och pappa. Dom är ju oftast inte i behov av saker. Och ännu bättre blir det om vi sedan kan göra det tillsammans. Kompenserar i alla fall lite när vi bor så långt ifrån varandra. En upplevelse, som gårdagen blev, kan vi ju vårda länge i våra minnen.

Harald, Eilika och jag hade också biljetter och vi gjorde en heldagsutflykt. Kanonväder och jätte lyckad dag!

Men vi började redan i lördagskväll med en härlig grillkväll. Storasyster Barbara har varit nere på besök några dagar och då tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att bjuda på middag. Syrran, mamma och pappa och så kom Julius och min kusin Karin. Varm kväll och god mat! När mamma och pappa gått hem så ramlade det in lite fler ungdomar. Julius och Karins kompisar Anna, Ludde och John kom förbi och fick sig lite vin och öl. Mycket trevligt!


Eilikas kompis Klara kom också förbi. En riktigt blond, svensk tjej! Sötnosar!


Så till gårdagens utflykt. Vi bestämde oss för att köra en bit längs kusten och då blev Kristianopel ett naturligt stopp.





Det blev fika med räkmacka på Sött och Salt i Kristianopel. Jätte mysigt stället och GOD räkmacka!


Harald såg vinflaskor från Fairview i Paarl, Sydafrika i deras vinkyl. En vingård vi besöker lite då och då. Det blev en fin bild på en vinflaska på vift långt hemifrån!


På en av segelbåtarna i hamnen bodde denna lilla goding. 11 veckor gammal och så söt!


Café Sött och Salt



Den vackra kyrkan från 1624. Då Kristianopel var danskt!


Mamma, Harald och Eilika uppe på stadsmuren.


Kalmarsund!

Efter fika och lite strosande i vackra Kristianopel körde vi vidare till Kalmar. Eftersom vi kom drygt 2 1/2 timmar innan föreställningen så fick vi en kanonparkering väldigt nära Krusenstiersnka Gården. Vi promenerade sedan ner till Kalmar Slott.


Världens bästa mamma och pappa; Herr och Fru Rutig! :)


Gamla Stan i Kalmar!


Här, i ett av rummen under fönsterkuporna, bodde och gick pappa i skolan som 15-åring!


Kapellet i den lummiga Södra Kyrkogården, precis vid Kalmar Slott.


 

Maffiga Kalmar Slott som började uppföras i slutet av 1100-talet.


Finaste!

Efter en god lunch i skuggan på Söderport, med utsikt över slottet så knallade vi bort till Krusenstiernska. 








Vackert, mysigt, soligt, varmt, bra och rolig pjäs och bästa sällskapet!

Mycket nöjda körde vi sedan tillbaka till Karlskrona. En delikat middag på Donken och sedan skjutsade vi Harald till Stena terminalen för vidare färd mot Polen och Paris. Vi andra tog den något mindre färjan hem till ön. Packade ur bilen och så gick Eilika och jag ner till bryggan för att vinka till Harald när han åkte förbi.






-"Hej då! Vi ses på onsdag kväll!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar