söndag 15 januari 2017

The Valley of the 1000 hills!

Vi hade inte planerat så mycket vad vi skulle göra och se inför vår resa, mer än flodhästturen. Men eftersom Google är min bästa vän så blev det ju rätt bra ändå.

Eftersom det inte var strandväder, och vi i och för sig inte är världsbäst på att ligga på en strand och slappa, så behövdes en plan för fredagen. Jag Googlade och vi bestämde oss för att köra inåt landet mot Pietermaritzburg. Vi tog förstås inte motorvägen (ni som följer bloggen kanske minns när vi var i Namibia?! :) ) utan den vägen som var längst och tog längst tid enligt GPS:n i mobilen. Målet var The Valley of a 1000 Hills! Bara namnet gör ju att man blir nyfiken! Och vilken dag vi fick! Så otroligt vackert och vi åkte över och såg absolut, minst, a 1000 hills!

Vi körde igenom flera mindre samhällen. Alla bodde i hus, både stora som små. Inga skjul! Och alla med en liten trädgård. Ordning och reda. Ett helt annat Afrika än vad vi är vana att se i Kapstadsområdet. Vi såg faktiskt inte en enda kåkstad under vår resa. 



Denna vackra röda afrikanska jord!


Vi körde runt den gigantiska Inanda dammen. Delvis på en grusväg.
 



Trots att det regnar en hel del så här års i KZN så är det ont om vatten även här.


Inte bara böljande kullar utan även maffiga berg!






 I byarna hade kossor och getter företräde!


Här uppe i bergen fanns inga vattenledningar dragna utan vatten levereras med en tankbil.

Vårt mål var en restaurang som jag hittat i en broschyr. Jag fastnade för utsikten, enligt bilden från broschyren, och vi blev INTE besvikna. Maten var kanske inte det mest kulinariska vi ätit men det gjorde inte så mycket. Kolla bara vilket ställe! Helt i vår smak!

Så har ni någon gång vägarna förbi Botha´ s Hill i KZN så stanna på Hillbilly´ s Restaurant! Bara namnet är ju värt det eller hur?!


Utsikten från vårt bord!
 



 Breathtaking!

 



 Och så cool inredning! Så avslappnat och härligt!

Ägarna drev inte bara restaurangen utan dom tog även hand om diverse djur som farit illa. Eilika var i himmelen! Hon fick till och med mata den lilla kalven som bara var 8 veckor gammal. Mamman dog vid kalvens födsel och den kom till Hillbilly´s när den bara var 3 dagar gammal. 


Glada grisar!
 

Fluffig höna med kyckling.


Getter och ankor,
 

Kaniner!
 

Eilika, och en annan liten tjej, hälsar på kalven!

Rätt var det var så skramlade det på plåttaket. Det var apor som sprang över taket och slängde sig sedan i träden bredvid.
 

Titta noga! Det sitter en apa där bland bladen.


Dom är ju så söta!


Goat with a view!



Det är inte bara hundar som vill bli kliade på magen, utan även grisar! Eilika ställer alltid upp!


Den lilla kalven suger på husses fingrar! Alla djuren hade det så bra på Hillbilly´s!

Vi stannade drygt 2 timmar i Botha´s Hill! Det var ju så mysigt och lugnt där. Men sedan tog vi motorvägen mot Durban. Vi körde runt lite i Durban. Inte så imponerande! Väldigt ruffigt och slitet. Och segregerat! Väldigt nedgångna, i princip rivningsfärdiga höghus, där dom svarta bor och områden med tjusiga men i våra ögon vulgära och osmakliga villor där dom, få, vita bor. Som här i Kapstaden, fast här bor dom svarta i kåkstäder och här bor många fler vita än i Durban.

Vi hade fått tips, från två håll att ta en drink på Oyster Box Hotel i Umlanga Rocks. Så fick det bli! Men....klassikt, tjusigt men nä......inte vår stil! Tjusigt hotell på stranden, precis vid en vacker fyr, i gammal brittisk kolnial stil. Fint men vi trivdes bättre på Hillbilly´s! Men nu har vi gjort det också! Som att ta en Singapore Sling på Raffles (vilket är mycket coolare); a have to!


Inget fel på läget!


Denna lilla diva passade in alldeles utmärk på Oyster Box :)

Vi avslutade dagen med en god pizzamiddag på BBM Café i Salt Rock. Bästa pizzan vi ätit under våra 7 år i Sydafrika. Och man äter GOD pizza i Sydafrika!


Vissa hade visst fått i sig lite för mycket! :) Nej, hon drack faktiskt bara Cola!

Härliga 4 dagars semester! Roligt att se något annat, trots att vi bor i paradiset!




1 kommentar:

  1. Verkar ha varit en härlig och spännande semester ni haft, men du är ju också en utomordentligt suverän reseplanerare (som vi hade god hjälp av när vi besökte Sydafrika)
    Kram Anette G

    SvaraRadera