onsdag 18 januari 2017

Vissa dagar

.....eller nätter för den delen, skulle man ju gärna hoppa över!

Det började faktiskt redan i går morse när jag försökte borsta vår mer vilda än tama katt. Han satte en klo i min handrygg och lyckades sätta den rätt i en blodådra. Blodet forsade och handryggen blev blå och svällde upp. Jag höll handen över huvudet, det har pappa lärt mig, och lyckades få stopp på blodflödet. Nu är handen ok igen! Men lite läskigt var det allt!



I går kväll hade Eilika lite ont i halsen och när hon skulle sova sa hon att hon mådde illa. Jag satte en liten papperskorg, som hon har vid sin säng, på en stol bredvid henne. Utifall att! Strax innan 00.30 kom hon till vårt rum och hade kräkts! Jag fick byta lakan i sängen och ge henne en ny bunke om det kommer mer. Sen kom hon 4 gånger till under natten, varje gång hon kräktes. Sista gången strax innan 6 på morgonen. Stackars liten! Det blev inte mycket sömn för någon av oss med andra ord.
 

På morgonen flyttade hon över till soffan i vardagsrummet! Caesar höll henne sällskap en stund.

Harald tog ut Idefix på morgonpromenad innan han gav sig av till träning och golf. När dom kom hem såg jag blodpår på golvet, Idefix hade lyckats göra illa tassen. Han har skrapat av huden på tummen på en av framtassarna. Så typiskt! Tog honom till veterinären på morgonen och det var ingen fara så länge han inte slickar på såret. Och det gör han inte. Men tydligen läker huden på trampdynorna långsamt. Bra att veta!

 

Aj, aj, aj!
 

När jag kom hem från veterinären så hade vår lilla spyfluga somnat, med sin bytta!
 

 Dröjde inte länge innan även den skadade hunden sov och sedan även den mycket trötta mamman/matten!

Eilika har kvicknat till under dagen, inte kräkts mer, men har haft feber. Vi har bara vilat och tagit det lugnt under dagen.


Satte på ett tjusigt bandage på Idde innan eftermiddagspromenaden, som tyvärr halkade ner med en gång.

Men han är så snäll och duktig så jag kunde lätt rengöra såret igen efter promenaden. I morgon blir det ett bättre promenadbandage.

Under promenaden, på kyrkogården, såg jag att Idde markerade. Han springer alltid lös. Jag misstänkte direkt var det var och ropade in honom. Han lydde med en gång som tur var. Det var nämligen en stor orm!!!!!


Förvisso ingen giftorm utan en mullvadssnok. Men dom är stora, med svenska mått mätt, och kan bitas rejält.

Gillar INTE ormar men är så tacksam att Idefix lyder när man kallar in honom! Det kunde lätt varit en giftig orm.

Ja, denna natt och dag var ju inte om bästa! Men nu ligger Eilika i sin säng och kommer förhoppningsvis sova gott hela natten. Idefix tass mår bra och även han kommer förmodligen sova gott. Och alldeles snart ska även jag gå och sova! Förhoppningsvis gott hela natten!

I morgon är det en ny dag!







1 kommentar:

  1. Oj det var en händelserik dag/natt! Hoppas din hand läker bra också, hoppas du rengjorde ordentligt.

    SvaraRadera