lördag 19 november 2011

Spännande dagar

Ja, Eilika har haft några spännande dagar denna veckan! 

I torsdags var vi på informationsmöte på Fish Hoek Primary School där hon ska börja första klass i januari. Eller Big School Party som dom kallade det! En mycket spänd Eilika och jag kom till den stora aulan kl 8.30. Där möttes vi av äldre elever som tog emot oss och visade listor på vilken klass barnen tillhörde och tog med Eilika till mitten av aulan där alla barnen fick måla varsin fin krona. Barnen fick också en knapp med sitt namn och vilken klass dom tillhörde att sätta på bröstet. Eilika ska gå i den blå klassen och hennes fröken är Mrs Reid. Perfekt eftersom det var den läraren jag fick mest förtroende för. Hon är även huvudlärare för ettorna. Dom blir 4 parallell klasser med ca 23 elever i varje klass.

Sedan fick barnen samlas runt sin fröken och så gick dom iväg med sin klass till sina blivande klassrum. Vi föräldrar fick information av rektorn och sedan fika på gården. Efter det kom barnen tillbaka och så fick dom samlas i aulan igen. Nu kom en clown och höll låda i nästan en timma. Barnen var i extas! Han var jätte duktig. Jonglerade, slukade eld och höll på med massor av tokerier. Innan det var dags att gå hem fick barnen varsin påse med kritor, målarbok och ett informationshäfte. Så välorganiserat! Eilika var MYCKET nöjd och hon ser verkligen fram emot att börja skolan.

Idag har vi varit och tittat på Eilikas avslutningskonsert på dagis! Alla barnen sjöng en hel radda med sånger och ramsor. Dom var så duktiga! Vi fick även se dom göra en "haka" och sjunga den sydafrikanska nationalsången. Vad är en haka?! Det är en maorisk krigsdans som det Nya Zeeländska rugbylaget alltid gör innan match. Det har ju nyligen varit rugby VM och ett av barnens tema har varit sport. Kolla in här hur det ser ut när All Black´s gör sin haka innan en match.



Här har vi Eilikas fröken; Teacher Donyale som hälsar oss välkomna!


Två spända små flickor som väntar på att göra entre.





Roligt hade dom!



Här är dom sex barnen som nu ska börja första klass i januari.




Här får Eilika sitt diplom av fröken. Nu har hin "gått ut" dagis!


Bästisarna Eilika och Ngkuli!

Nu ska vi snart åka iväg på nästa äventyr! Vi ska åka på den nystartade Svenska Vänskapsföreningens första träff. Vi ska tydligen bli uppåt 40 pers varav 10 barn!

Rapport kommer senare i kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar