tisdag 22 november 2011

Teaterapa

Lite läskig känsla fick jag precis! När jag höll på att ta hand om köket efter middagen så funderade jag över kvällens inlägg. Jag hade bestämt att rapportera lite över hur Julius mår och vad han gör. När jag sen sätter mig vid datorn för att börja mitt inlägg så har jag precis fått en kommentar till föregående inlägg. Så här löd det: "Hej, bra blogg :) Kan du inte skriva mer om hur julius har det, hans vänner i Täby undrar".Visst var det lite läskigt!

Så här kommer nu en Julius rapport!

I kväll var jag på teater på AISCT och tittade på pjäsen "I´d Love You If You Weren´t You...". Pjäsen är skriven, producerad, regisserad och spelad av eleverna som har ämnet Theater Arts på högstadiet. En av huvudrollerna spelades av the one and only JULIUS KRUGER! Dom var jätte duktiga! Och ni som känner Julius från Milstensskolan vet ju att han är en duktig skådespelare med glimten i ögat! Pjäsen handlade om förvecklingarna som blev till följd av att skolans coola kille och skolans nörd bytte kroppar med varandra. I nördens kropp fanns alltså den coola killen och tvärtom. Mycket underhållande! Några bilder nedan.

 

Dami som spelar nörden och Frances som spelar flickvän.



Leoni, Camilla och Kim.



Dami som nörden Eugene och Julius som coola killen Russel. Fast här har dom bytt kropp.



Miguel och Leoni.



Camilla som spelar flickvän till den coola killen och Julius.




Nästan hela ensemblen.


Annars så händer det rätt mycket i skolan just nu. Det drar sig ju mot sommarlov och mycket ska hinnas med. På torsdag nästa vecka börjar Julius sina tentor.


I fredags åkte fysik eleverna till Grand West Casino för att åka skridskor. Dom skulle åka skridskor och studera hastighet, acceleration och rörelsemängd. Jag tror det var tre stycken som kunde åka skridskor, förutom läraren som är hängiven hockeyspelare från Connecticut i USA. En av dom var Julius! Roligt hade dom haft i alla fall.


Efter skolan anordnades en välgörenhetstillställning på skolan av högstadie eleverna. Ungdomsklubben Sozabenza från kåkstaden Masiphumelele var inbjudna på spel, lekar, talagtävling och mat. Det var tydligen mycket lyckat. Nästan alla högstadie eleverna var där och hjälpte till och det kom ca 35 barn och ungdomar från Masi. Detta blev en mycket lång dag för Julius. Han gick nämligen upp strax innan 5 på morgonen för att åka till morgonträning. Sedan direkt till skolan, åka skridskor, lektioner, välgörenhetstillställning och så var han hemma igen strax efter 19 på kvällen.


Även idag var det en lång dag eftersom han hade morgonträning, skola, repetition och föreställningen. Julius har morgonträning två gånger i veckan. Måndag och fredag. Då gym tränar han tillsammans med sina lagkompisar hos en "biokineticist". Här är förklaring på biokinetics, vet inte vad det heter på svenska.
Biokinetics is defined as the science of movement and the application of exercise in rehabilitative treatment or performance. Hajjar ni? Utöver sina morgonträningar simmar Julius 5-6ggr i veckan. Just nu har han faktiskt pappa Harald till tränare. Och till hjälp har dom ett träningsschema som Therese Alshammars tränare gjort åt Julius. Det ni! Varför han inte tränar med sin ordinarie tränare? Njae, det blev en liten crash där och jag kan säga att Coach Hilton inte riktigt spelat sina kort rätt. Alltså så tränar Harald Julius nu fram till   SA Championships som går av stapeln i mitten av december. Sen får vi se vad som händer!


Annars ser nog Julius nu mest fram emot sommarlovet och Jul, då hans kusiner kommer! Thure och Max kommer den 23 december! 


Oj, vilket låååångt inlägg det blev! Men här har ni nu en rapport om vad som händer i Julius liv.

4 kommentarer:

  1. Verkar vara ett intensivt och spännande liv :) Hur gammal är Julius? Tycker han att det är stor skillnad på skolan i Sverige och Sydafrika? Mvh anette

    SvaraRadera
  2. Anette,

    Julius är 15 år. Det är mycket som är annorlunda här. En del positivt annat negativt. Han saknar friheten i Sverige. Här måste han bli skjutsad vart han än ska. Skolan är tuffare men bättre här. Det är väldigt mycket uppföljning genom midterm betyg, betyg varje termin och betyg varje semester. Inte en chans att hamna efter eller för den delen slippa undan. Lite jobbigt ibland enligt sonen. Men han trivs ändå med diciplinen och han tycker han lär sig MYCKET mer än i Sverige.

    Kul att du läser min blogg! Jag läser din :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Måste vara mycket utvecklande för dina barn att vara med om allt detta. Hajjade till när jag läste Milstensskolan. Kanske har jag träffat Julius? Jag jobbar nämligen som museipedagog i Livrustkommaren och Milstensskolan är ofta här!
    Hälsningar Anna i Västerås

    SvaraRadera
  4. Så roligt med skolpjäsen! Det är mycket slit med skoluppsättningar & långa dagar med skola och träning, men väldigt roligt att se resultatet. Både Nora & Erik var ju med i skolans uppsättning av musicalen "We will Rock You" för en dryg månad sedan, där eleverna också gjorde i stort sett allt i produktionen själva. Det lyfter verkligen deras självförtroende och de lär sig så mycket om teamwork.
    Känner verkligen igen det du skriver i kommentaren ovan om hur Julius upplever det här med inskränkt frihet & hur det är i skolan. Samma för Nora. Nu åker ju vi snart hem. Får se vad hon tycker om skolan hemma....
    Hälsningar Lena

    SvaraRadera