lördag 7 april 2012

Påskfirande

I förmiddags hittade jag en liten hög med godisägg och ett brev på matbordet. Påskharen hade varit här! I brevet hade han skrivit att han gömt påskägg åt Eilika och Julius! Dom letade och mycket riktigt hittade dom varsitt välfyllt ägg och varsin chokladkanin. Eilka hade varit lite orolig på morgonen att han inte skulle komma eftersom det regnade. Men han kom! 


Lycklig Eilika!

Sedan gick förmiddagen åt att förbereda för våra gäster som skulle komma kl 14. Harald var och spelade golf. I ösregnet! Det har verkligen vräkt ner idag! Och det verkar som om dom flesta sydafrikaner är gjorda av socker! I vanliga fall brukar det vara ca 80 pers som spelar på lördagar, idag var dom 3! Och ja, Harald var rejält blöt och kall när han kom hem. Men efter en varm dusch och torra kläder så var det dags att fira Påsk!

Strax efter 14 kom Björn och Nicola med sina grabbar Max, Alexander och Oliver. Äldsta killen 7 år och tvillingarna 6 år! Och så kom Sofia med Maya 3 år och lille Felix 17 månader (tror jag att han är)! Vilket gäng!




Ingen risk att vi lämnade bordet hungriga! Vi började med trattkantarellssoppa och Västerbotten toast när gästerna kom och sedan bidrog vi alla till Påskbordet med sill, gravad lax, Janssons, ägghalvor, potatis, prinskorv, sallad, grillad zuccini, bröd och ett antal ostar. Och så vin, öl och snaps förstås! 


Polarna Julius och Felix! Julius tog genast hand om Felix fast vi hade sagt till honom att han absolut inte behövde vara barnvakt idag. Förra året hade vi specifikt bett honom se till vår yngsta gäst, så i år skulle han få vara "ledig". Men han kan inte motstå!


Sofia och Maya spanar in maten.


Julius underhåller Felix!



Fullt runt barnbordet!




Efter maten så var lekfarbror Julius igång! Grabbarna älskade att busa med STORA Julius. Eilika blev till och med lite svartsjuk.


Saffranskaka var mums tyckte Felix.


Ja, vi avslutade med kaffe, safrranskaka och en Alladin ask. Vi hade en trevlig eftermiddag med full fart på alla barnen. Vi vuxna hade lite svårt att hålla en konversation ibland. Ljudnivån blir rätt hög med så många barn i samma ålder. Men roligt hade dom!

Nu har vi tänt brasan för första gången sedan i november. Det är ju riktigt kallt ute nu. Bara +13C och det regnar fortfarande! Myyyssss!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar