lördag 14 juli 2012

Mamma/dotter dag!

I går fick mamma och jag våra födelsedagspresenter av varandra. Vi har bestämt, att i stället för att köpa något till varandra som vi sen ska dela ut när vi väl träffas, så åker vi på en dagstur tillsammans på sommaren. Jag kör och mamma bjuder på lunch. Mycket bra deal! Så i går bar det av till lilla mysiga Åhus. Vi åkte in med 10-färjan (vi kom inte med 09.15) och började med ett akut ärende i Karlskrona innan vi körde mot Åhus. Vår kära kaffemaskin la av på torsdagseftermiddagen så det blev till att köpa en ny. Ja, den går säkert att laga men det tar ju minst 2 veckor innan vi får tillbaka den och skulle kosta runt 2000 spänn. Så det blev en ny på rea istället. Sen....mot Åhus!


Efter en liten felkörning, där vi nästan hamnade på Beachboll festival i stället, kom vi in till lilla stan och parkerade bilen. Gick ner till kajen för att leta matställe.


Kolla, ingen tidsskillnad till Kapstaden (nu i alla fall. Undrar om dom ändrar på skylten när Sverige har vintertid?)



Efter att ha konstaterat att dom flesta restaurangerna längs vattnet endast har öppet på kvällen så hamnade vi till slut på det mysiga men udda Gästgiveriet. 


Efter en god lunch vandrade vi upp på dom små gatorna och såg oss omkring. Den gamla brandstationen.


På andra sidan av Helge å ligger Åhus gräddhylla. Inga dåliga kåkar!





Torget med det gamla rådhuset som nu är museum. Och Midsommaren står kvar.


En fågel som använde den tjusiga fontänen till sitt eget spa. Den badade hej vilt!


Ett rosa hus med rosor.

Som avslutning gick jag in på Systemet för att köpa en dunk med vin. Storshopping i Åhus mao ;) Sedan bar det av mot Karlskrona och Spandelstorp. I Spandelstorp hämtade vi upp systersonen Maximus som ska vara hos mormor och morfar över helgen.


Moster har en cool bil med taklucka. Man kan spana långt när man åker färjan!

Och för att avsluta dagen perfekt så blev jag, mamma, pappa och Maximus bjudna på middag hemma hos oss. Asta och Harald hade lagat mat mest hela dagen. Det blev stek, spätzle, sydtysk potatissallad, bönor och sallad. Och till efterrätt Astas goda rabarbertårta med maräng. Vilket kalas! Maximus åt 3 (!) portioner spätzle! Så en hel dag utan matlagning och disk för mig. Ingen dålig födelsedagspresent! Tack mamma! Och Asta och Harald förstås.

1 kommentar: