söndag 29 juli 2012

Turistat på hemmaplan

I dag sov vi länge. Ja, jag i alla fall. Eilika vaknar naturligtvis samma tid som om det var skoldag. Men hon sköter sig själv på morgonen. Tittar på i-Paden och på DVD och tar sig en frukt eller två tills mamma behagar bjuda på frukost.

När väl frukost var intagen och duschning och påklädning var avklarat så gav vi oss iväg på utflykt och äventyr! Jag hade bestämt att vi skulle åka och titta på Admirals Waterfall i Simonstown. Vi valde den perfekta dagen för gårdagens vind var som bortblåst och solen strålade från en klarblå himmel.

Efter en snabb biltur på max 10 minuter så parkerade vi uppe på berget ovanför Simonstown och vandrade upp till vattenfallet. Storslaget! Se bara.






Ännu en ny vinkel att fota mitt favorit objekt ifrån. Roman Rock verkar flytta på sig för det ser så annorlunda ut beroende på var i False Bay man befinner sig.


Högt, högt över Simonstown!


Dom röda husen är bostäder åt marinens killar och tjejer.


Och ännu högre.


Mina armar är lite för korta!


Vi knallar vidare in i ravinen.


Maffiga berg.



Vattenfall!



Skönt att svalka sig i det kalla vattnet. Vi var rätt varma kan jag säga. Jag hade lite för varma kläder på mig. Jeans tights, trekvarts ärmad tröja och gympadojjor. Man blir ju lurad av att det är så kallt inomhus!



Det tar ca 15 minuter att gå från där vi parkerade bilen till vattenfallet.


Finns den del fina hus längs berget i Simonstown.


Den här lilla söta vovven mötte vi på vägen till vattenfallet och sedan även på vägen tillbaka. Han vågade komma och hälsa på tillbakavägen. Men han darrade som ett asplöv när Eilika klappade honom. Hela bakdelen skakade. Undrar varför? Men han var så söt! Han såg ut som Milou! Undrar om någon tar hand om honom?! Han hade inget halsband.

Efter vårt äventyr till vattenfallet så tänkte vi oss en lunch på Seaforth Restaurant som ligger precis vid Eilikas gamla dagis. Men det var helt fullt! Så vi körde tillbaka och lyckades få en parkering nere vid hamnen i Simonstown och så blev det sen lunch på Bertha´s istället. Även där var det fullsatt men jag lyckades haffa ett bord strax efter vi kom.


Utsikten från vårt bord.


Gött!


Eilika samlar snäckor i väntan på maten. Det tog en stund men desto godare när den väl kom.


Grillade räkor och kalamari.


Yummy!

Hade lovat Eilika en glass till efterrätt så efter maten gick vi upp på St Georges Street och köpte varsin god glass i strut.


Krasse som växer i en stupränna.


Palm iklädd murgröna.


St Georges Street i mysiga Simonstown.


Gick ut på piren för att äta våra glassar. Här ser ni Bertha´s där vi åt lunch.


Utsikten från glassbänken.



Och vi kunde till och med se vattenfallet vi hade besökt där vi satt och smaskade glass.

Ja, vilken härlig dag! Vi hade jätte mysigt! Och vilket vinterväder! Another shitty day in Africa!

1 kommentar: