torsdag 17 september 2009

Nya tider

Nu har H officiellt slutat som CEO på P AB! Och vi delar sedan i tisdags kontor! Vi sitter alltså mitt emot varandra. Snacka om förändring!

H har varit på mer eller mindre resande fot sedan 1994 vilket innebär att jag har varit själv ganska mycket. Nu kommer han inte bara vara hemma på kvällarna och sova hemma utan vi ska t.o.m jobba ihop. Mycket spännande och roligt!

H kommer nu jobba med våra andra bolag samt naturligtvis förberedelser inför flytten vilket då framförallt innefattar att dra igång en verksamhet i Sydafrika.

Igår kväll satt vi och skrev CV och businessplan över varsin Margarita. Idag presenterade H vårt verk för Sydafrikanska ambassaden. Kändes bra. Vi hoppas få Business visa till Sydafrika. Ett bolag har vi redan startat där nere med hjälp av Exportrådet i Johannesburg.

Vi, eller snarare H, har funderat lite fram och tillbaka på vad vi ska syssla med när vi flyttat. Just nu lutar det åt att öppna Wayne´s Coffee (http://www.waynescoffee.se)/ i Kapstaden. Tror det kan bli hur kul som helst!

Ibland undrar jag var H får alla sina idéer från?! Dom verkar aldrig sina. Och tur är väl det, annars hade vi aldrig varit där vi är idag. Han är fantastisk min man!

För visumansökan behövs även en läkarundersökning på hela familjen. H gjorde sin direkt efter besöket på ambassaden och vi andra gör den på tisdag. Sen ska det fixas utdrag från polisen, personbevis, passfoton etc. Mycket fixa blir det!

Tur att man inte arbetar heltid för någon sur arbetsgivare! Min arbetsgivare är riktigt schysst faktiskt! :)

2 kommentarer:

 1. Hej Gabriella,
  Kul att ni skall flytta ner till Kapstaden. Själva bor vi sedan 2005 i Somerset West ca 6 månader per år och känner redan rätt mycket folk där nere, både svenska "svalor" och åretruntboende. Somerset West ligger som du kanske vet i vindistrktet ca 4 mil öster om Kapstaden.
  Att vi trivs där nere går inte att ta miste på. Exempelvis gav vi, för knappt ett år sedan, ut boken
  "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika" en restaurang- och reseguide för Kapstadens vindistrikt.
  Dessutom skriver vi också en blogg (www.sydafrikablogg.blogspot.com) som blivit något av en anslagstavla för oss svenskar som är intresserade av vad som händer i Western Cape.
  Tänkte också passa på att informera dig om att alla som vill är välkomna att delta i Boule med efterföljande lunch, på vingården Vergenoegd. Under högsäsong, nov.-april, spelar vi (20-25 svenskar)varje onsdag kl 11.00.
  Alla är som sagt välkomna och ingen föranmälan behövs.

  Lycka till med flytten, så kanske vi får tillfälle att träffas där nere. Är det något ni undrar över som ni tror att vi kan hjälpa er med är det bara att ni hör av er (förnamn@egi.se).

  Samira & Björn

  SvaraRadera
 2. Hej Gabriella,
  Ska bli jätekul att få följa er flytt. Önskar verkligen att jag kan åka tillbaks snart jag också. Jag har lagt till din blogg i min blogglista så kanske några av mina lojala läsare kan följa dig också :)

  SvaraRadera