onsdag 30 september 2009

Svensson

Har just varit med om något ytterst ovanligt, för oss! Vi har blivit förväxlade med en annan familjen Kruger!

Har varit i kontakt med ekonomiansvarige på J´s nya skola i Sydafrika för att få reda på hur mycket, när och hur vi ska betala. Fick mail svar idag att hon skickade faktura till min man i förrgår.

Hmm, mycket konstigt! Var har dom fått hans mail adress ifrån och varför har inte han sagt något till mig? Det är jag som har skött kontakten med skolan hitills.

Mrs C bifogade även fakturan, som visade sig vara 2 stycken, och någon förklaring till en avgift som skulle betalas då vi är Sydafrikaner.

Först och främst är vi inte Sydafrikaner. Sedan har vi bara ett barn som ska gå i den skolan och när jag tittade lite närmare så var fakturan utställd till en Mr R Kruger i Constantia. Och fakturorna gällde barnen Maxi och Alejandro! Alltså FEL Kruger!

Detta har ju aldrig hänt oss i Sverige. Det finns inte sååå många Kruger här (om det inte är släkt förstås).

Så vi kommer alltså få uppleva hur det är att heta Svensson, Persson eller Johansson i Sverige när vi har flyttat. Ännu en ny upplevelse!

Får inte glömma senaste update gällande katten! Vaccinerade honom mot rabies i torsdags samt chippade honom och han fick ett pass. Frågade sköterskan om dessa berömda 120 dagar (som vi inte har!) innan provet tas för att kolla att antikroppar har bildats. Enl. henne är det i princip bara Sverige som har denna hårda regel. Ute i Europa är det inte alls krav på 120 dagar. Det kändes ju tryggt.

Fick sedan svar från motsvarande Jordbruksverket i Sydafrika att det skall vara en giltig rabies vaccination men dom säger INGET om 120 dagar. Så, vi tar provet i början på december (tar 2-4 veckor innan man får provsvaret!) och hållar tummar, tår och klor att M har bildat massor med fina antikroppar!

3 kommentarer:

 1. Hej, gillar verlkligen er ide om att flytta till sydafrika. Känner många som varit där och alla har mer eller mindre älskat landet. Har själv aldrig varit i SA, men planerar på att ta ett uppehåll från studierna i vinter och spendera 3månander i Kapstaden. Kommer att försöka jobba lite som privatlärare i matte. Delsvis för att få inte lite extra pengar, men även för att komma landet och staden närmre inpå än som turist. Kommer inte att ha ngt arbetsvisa dessa månader, men räknar med privat betalning. Jag läser teknisk matematik i lund och har planer på att jobba utomlands, mer specifikt just sydafrika, när jag blir klar nästa vinter. Jag undrar hur det är att söka jobb som svensk. Hur gick ni tillväga själva? Tror du det är svårt att komma som nyutbildad?
  Lycka till med flytten och allt!
  vänliga hälsningar
  patrik

  SvaraRadera
 2. Hej på er,

  Jag blev tipsad om den här bloggen via bloggaren Minna (som ni säkert känner till via hennes Sydafrika-blogg). Jag håller själv på att skapa en Sydafrika-sida där jag tar med ett utdrag från er blogg. Hoppas det är ok?!

  Se själva på www.mittsydafrika.se och klicka på bloggar.

  // Christoffer

  SvaraRadera
 3. Patrik,

  Har du kommit längre i dina planer?
  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig när det gäller dina frågor om arbete. Vi har startat ett företag där nere som blir ett dotterbolag till vårt holding bolag här hemma i Sverige. Inte helt klart ännu vad vi skall syssla med men vi har ansökt om ett Business visa och fått det.
  Så vi har alltså inte sökt jobb. Kolla däremot in Minnas blogg
  http://minna-sydafrika.blogspot.com/
  Hon har bott och arbetat nere i Kapstaden och är nofg snart på väg ner igen.

  Lycka till!

  Gabriella

  SvaraRadera