tisdag 1 september 2009

Budgivning
Jaha! Nu sitter vi här och väntar på bud!

Mannen och barnen åkte till landet i fredags så jag har haft hela huset för mig själv i helgen. Och jag har stylat! Plockat undan en del överflödigt (vinden är full!),skurat och gnuggat och ställt fram ljus och blommor. T.o.m. tvättat ALLT som låg i tvättkorgarna. Och J fick nya matchande gardiner. Det tog verkligen hela lördagen och ända till visningen i söndags! Men så fint det blev! Om jag får säga det själv.

I söndags 13.15 var första visningen! Jag satt inne hos bästa grannen på andra sidan gatan och kikade och åt smaskig pasta och drack vin. Full koll! Kom väl ca 15 familjer. Så spännande!

I går kväll var det andra visningen. Kämpade med att försöka undvika att E drog fram ALLA sina leksaker. Lyckades hyfsat men hon kände nog på sig att något var på gång. Skulle naturligtvis upp i både våra och J´s sängar. Och ett varv upp bland dom perfekt fluffade kuddarna i soffan också förstås.

H kom hem strax innan 17.30 och då tog vi vårt lilla monster och åkte ner till pizzerian och åt middag. Tog med en pizza till J som var och tränade. Hemma igen vid 18.20 och då fick familjen gå över till grannen igen. Som inte var hemma, men hade vänligheten att låna ut sitt hus till oss en timma. Jag tände miljoner ljus och gnuggade ett sista varv i handfaten och diskhon. Och slängde ut katten för att kunna dammsuga efter honom i E´s säng.

Kl 19.00 var visningen. Denna gång kom ca 6 familjer varav 2-3 var där en andra gång. Så svårt att veta om det gick bra eller inte. H jätte nervös!

Första budet kom äntligen kl 11.19 i förmiddags. Lite segt innan det drar igång. Nu sitter jag och kollar på http://www.e-bud.nu/ typ en gång i minuten! Vi får väl se hur det går. Jag tror det går bra! Med den tjusiga stylingen så! Bara att hålla tummarna!

Har rotat lite mer i information om hur man går till väga att ta med katten till Sydafrika. Pratade med Lufthansa häromdagen och då sa dom att vi kunde ta med honom i kabin. Men eftersom katten är stor så måste vi i så fall ha en liten väska till honom. Katt och väska/bur får endast väga 8kg och ha vissa mått. Känns inte så bra att honom nerklämd i en väska i så många timmar. Det är 12 timmar från Frankfurt till Kapstaden och innan dess ska vi flyga från Köpenhamn till Frankfurt. Tänk om han jamar och skriker hela vägen eller kissar i väskan. Inte så trevligt! Speciellt inte då vi flyger business och dom som sitter i närheten har betalat MASSOR för att kunna sova på natten.

Nej, det får bli inckeckad katt istället. Bokat på honom på vår biljett nu och hittat en stor och bra bur där han kan stå , sitta och ligga. Hittade på nätet en som hade köpt någon typ av superabsorberande matta till botten. Då kan han kissa utan att bli våt om tassarna. Hon hade även tipset att köpa en pip-flaska som man har till kaniner och marsvin. Vanlig skål funkar ju dåligt. Allt vatten har förmodligen åkt ut innan buren ens är på planet.

Fått länkar från Sydafrikanska ambassaden om vad som krävs för att ta in honom i landet. Rabies vaccinering förstås och hälsokontroll. Men innan dess måste vi få ett tillstånd från typ deras Jordbruksverk. Mycket att fixa och komma ihåg! Måste verkligen ta tag i det nu snart.

Håll nu tummarna att vi får MYCKET betalt för vårt hus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar