tisdag 9 mars 2010

Bra dag

Idag har varit en rätt bra dag! Fått mycket gjort.

När jag lämnat Eilika på dagis körde jag direkt till affären och tog ut R1000 och "laddade" med lite el. Här köper man el i förskott, i affären. Vi har ett kort som vi lämnar fram i affären och så betalar man kontant. Inte med kort! Får ett kvitto med en lååång kod som man sedan knappar in i elmätaren hemma. På R1000 klarar vi oss ca 3-4 veckor. Tror jag!

Sedan hem och jobba. Ca 9.30 kom balkong jobbarna och fortsatte med vårt kontor. Nu är taket lagt! Och ramen klar. Elektrikern kom idag också och drog lite lednigar för väggbelysningen. I morgon kommer ett gäng som ska sätta igen dörren från Julius rum och som ska sätta puts på tegelväggarna.

Vid 11 kom en kille (simmarkompis till Harald) som har en målarfirma för att ge en offert på att försegla ytterväggarna. Vi har tegelväggar som bör förseglas med jämna mellanrum för att inte bli angripna av fukt. Det är dags för det nu och det skall helst göras innan vinter regnen kommer.

Lite lunch och så mera jobb. Vid 14-tiden åkte jag på shopping. Handlade dynlåda (stor!) till våra dynor på baksidan, olja till trädgårdsbordet, nytt munstycke till slangen (så Julius kan tvätta bilarna), mynta och oregano (som saknades i vår örtträdgård), tre vägglampor till nya kontoret, kopieringspapper samt valt ny heltäckningsmatta till Julius rum. Puh! Nej, inte så farligt! Allt detta på endast 2 olika ställen som ligger precis bredvid varandra.

Därefter lite träning på gymet och sedan hämta Julius i skolan. Han hade varit i Hout Bay på simtävling med skolan.

Mötte Eilika och Harald på Dixies för middag. Eilika såg vi knappt. Hon bakade pizza med Spencer som vanligt. Harald hade gett henne middag hemma för fridens skull. Rätt skönt att slippa laga middag och att få två glas rött serverat till maten! Man kan allt ha det bra mycket sämre!

Har varit mycket svalare idag. "Bara" +27C! Lite mulet på förmiddagen så fröknarna på dagis passade på att öppna grinden och gå ner på stranden på fm. Eilika hade byggt sandslott och sett en pingvin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar