måndag 22 mars 2010

Simonstown

I dag har vi varit i Simonstown och turistat. Åkte in på för middagen och knallade runt lite och åt lunch på Berthas.

Vi började med att snacka in oss på False Bay Yacht Club så att pappa fick se lite båtar. Tyvärr kom vi inte ut på bryggorna för det var låst men vi fick se en säl som simmade omkring precis framför oss. Eilika glad!

Sedan gick vi upp på St George Street och gick in i första bästa souvenir shop. Mamma och pappa hittade några saker och jag köpte en vuvuzela (en meterlång smal trumpet som fotbollsfans använder) år pappa. Julius och jag hade kommit överens om att en sån skulle passa perfekt till morfar. Den kan ha och blåsa i på Aspö! :)

Efter det knallade vi upp i trapporna mellan husen och njöt av utsikten. Helt fantastisk!



Sedan en liten sväng till längs huvudgatan och så en god lunch i solen nere vid hamnen. Avslutade med att gå över Jubilee Square och hälsa på Just Nuisance (en grand danois som var maskot åt sjömännen som låg i Flottan i Simonstown. Han fick t.o.m ta värvning i SA Navy 1939!).

Sedan har vi haft en lugn eftermiddag. Mamma och pappa har verkligen semester. Och Eilika passar på att mysa så mycket hon kan!


1 kommentar:

  1. tack för fantastiska bilder. Jämför med ett gråmulet snöslask i Rotebro (!). Hoppas Eilika snabbt mår bättre - det lät jobbigt. Kram Karen

    SvaraRadera