lördag 7 augusti 2010

Röntgad tå och Toy Story 3

I går eftermiddag var till läkaren med Julius. Han gjorde illa sin stortå för drygt två veckor sedan. Slog i tån i en berghäll när han skulle hoppa i vattnet. Fick ett sår precis vid nagelbandet som sedan svullnade upp lite. Fick ordination av läkaren att tvätta noga med Alsolsprit 2-3 ggr/dag. Svullnaden vid nagelbandet gick ner och såret har läkt. Men han har fortfarande ont i tån och den är lite blå/lila över leden. Så vi gick till läkaren. Hon tyckte vi skulle röntga. Fick en remiss till Fish Hoek. Vi åkte dit idag (JA, dom har öppet på lördagar!). Svensk som man är så förväntade vi oss att få sitta i kö ett bra tag. Kom dit och det var bara vi där. Efter en knapp haltimma var tån röntgad och klar och efter ytterligare knappa två timmar ringde vår läkare, som fått provsvaren, och meddelade att tån var hel. Alltså förmodligen "bara" stukad. Skönt!

Man kan ju undra vad Sverige gör för fel. Här har jag fått en läkartid, varit och fått tån röntgad och fått svar inom knapp tre dygn. Och då är det t.o.m. lördag idag! Kostnad? Totalt ca 500.-. Helt ok enligt mig!

Nu på eftermiddagen har vi varit på bio. Vi har tittat på Toy Story 3. Första gången för mig i Sydafrika. Vi var 15 pers i salongen och betalade total 75.-! Som hittat!

Nu har vi just Skypat med Harald så nu har jag en ledsen liten tjej i knät. Hon längtar efter pappa! Nähä, dags att laga middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar