lördag 21 augusti 2010

Valdag

Idag har vi sett 4 valar, minst!

Vi var på väg till Strand (andra sidan bukten), där Julius skulle tävla. Precis utanför Glencairn Beach ser vi en val. Vi stannar och står och tittar en stund. Fortsätter och kommer inte längre än till Sunny Cove där bilar och människor står längs vägen och tittar ut över havet. Vi ser att det är minst en val väldigt nära kusten. Vi stannar och tittar. Vi såg minst 3 valar nära varandra och som sagt var på rätt nära håll. Mycket häftigt!

Tyvärr hade jag inte tagit med mig kameran. Batterierna tog precis slut på morgonen när jag tog kort på 6-7 "mormor hönor" (som Eilika kallar dom) som spatserade i vår trädgård. Det var alltså fågeln guinea fowl. Orkar inte hämta sladden för att föra över bilderna nu. Kanske senare.

När vi sedan fortsatte mot Strand så var Eilika eld och lågor över att hon äntligen fått se valar. Hon konstaterade att detta var en riktig "valdag"! Och det hade hon ju rätt i!

När vi kom till Strand så åt vi lunch på Spur och sedan har vi spenderat hela eftermiddagen i badhuset. Julius har simmat 5 lopp och är nu helt slut i kroppen. Här är dom väldigt effektiva och tävlingarna går snabbt. Vilket innebär att det inte är många minuter mellan loppen. Ett pers blev det i alla fall. Första tävlingen på MYCKET länge och han har inte tränat mycket alls i sommar.

I morgon ska Harald, Eilika och jag åka till vindistriktet och shoppa lite vin. Julius lämnar vi hemma med läxor och dataspel. Han vill och behöver en lugn dag för sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar